Παράσταση κουκλοθεάτρου φιλοξενούν τα «Μενάνδρεια 2016»
Πολιτισμός

Παράσταση κουκλοθεάτρου φιλοξενούν τα «Μενάνδρεια 2016»

Η παράσταση κουκλοθεάτρου «Το ασχημόπαπο» παρουσιάζεται στην αίθουσα «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος» του δημαρχείου Κηφισιάς το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Μενάνδρεια 2016» που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς.

Ώρα έναρξης: 18:00
Αίθουσα δημαρχείου Κηφισιάς «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος»: Διονύσου και Μυρσίνης.

Το εργαστήρι κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας του Πορφυρογένειου Ιδρύματος Αγριάς παρουσιάζει τη νέα του κουκλοθεατρική παράσταση «το Ασχημόπαπο».

Η παράσταση βασίζεται στο δημοφιλές παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, αγαπημένου παραμυθά μικρών και μεγάλων. Το ασχημόπαπο, το μικρό παπάκι, που μεταμορφώνεται μετά από πολλές περιπέτειες και κινδύνους σε όμορφο κύκνο, αποτέλεσε μια ξεχωριστή πηγή έμπνευσης για τους «μικρούς κουκλοπαίκτες», που σιγά σιγά μεγαλώνουν κι «αλλάζουν».

Οι έξι κουκλοπαίκτες εναλλάσσονται στη σκηνή και συνθέτουν με τις κούκλες – ήρωες του παραμυθιού μια μεγάλη χορογραφία. Το σενάριο ακολουθεί την πλοκή της ιστορίας του Άντερσεν δίνοντας βάση στην κίνηση της κούκλας, την ώρα που η μουσική περιγράφει τους χαρακτήρες και τις συναισθηματικές τους εξάρσεις.

Η ιστορία του ασχημόπαπου, έχοντας πολλαπλά επίπεδα ανάγνωσης, είναι ελκυστική για το κοινό όλων των ηλικιών. Το θέμα της διαφορετικότητας και της προσωπικής εξέλιξης, ξεπερνώντας τα εμπόδια και τους φόβους μας, της μοναξιάς και της αναζήτησης του εαυτού μας, της υπομονής και του θάρρους, της ομορφιάς που κρύβει η ζωή, συνθέτουν ένα παραμύθι αληθινό, εκφράζοντας με τον πιο άμεσο τρόπο τη σκληρή μας καθημερινότητα.

Δασκάλα του εργαστηρίου: Σταυρούλα Μαστρογιάννη
Κουκλοπαίκτες: Γιώργος Αγορίτσης, Μιχαέλα Καφίδα, Αφροδίτη Κορομηνά, Ειρήνη Μπέη,Έλενα Σάλπαδήμου, Μαρίτα Φιλίππου.

Είσοδος ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet