Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Φωτοζωγραφικές στιγμές» στο ΚΕΜΜΕ
Πολιτισμός

Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Φωτοζωγραφικές στιγμές» στο ΚΕΜΜΕ

Στη φιλόξενη αίθουσα του Κέντρου Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Μικρασιάτη Γιάννη Ασπρόμουγγου με τίτλο «Φωτοζωγραφικές στιγμές», το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016.

Γ. Θωμάκος, Ε. Κούτση, Κ. Χατζοπούλου, Γ. Ασπρόμουγγος, Μ. Καυγαλάκης στα εγκαίνια της έκθεσης «Φωτοζωγραφικές στιγμές»
Γ. Θωμάκος, Ε. Κούτση, Κ. Χατζοπούλου, Γ. Ασπρόμουγγος, Μ. Καυγαλάκης στα εγκαίνια της έκθεσης «Φωτοζωγραφικές στιγμές»

Στον σύντομο χαιρετισμό της η πρόεδρος του ΚΕΜΜΕ  Έφη Κούτση μίλησε για τον Γιάννη Ασπρόμουγγο και τη μικρασιατική καταγωγή του από τα Αλάτσατα της Ερυθραίας. Ως διοικητικό μέλος της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ) και του Συλλόγου Αλατσατιανών προσφέρει παντού και ιδιαίτερα στο ΚΕΜΜΕ τη  βοήθειά του για τη διάσωση της μικρασιατικής μνήμης.

Η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέας Ερυθραίας Δήμητρα Δελή παρουσίασε τον Γιάννη Ασπρόμουγγο λέγοντας πως «στο διεισδυτικό μάτι του επαγγελματία φωτογράφου διέκρινε τον ερασιτέχνη – τον εραστή της τέχνης-καλλιτέχνη, την “παιδική” καθαρότητα της ματιάς και της ψυχής». «Αυτό το στοιχείο είναι», όπως εξήγησε η κ. Δελή πολύτιμο, «προσόν για τη λειτουργία του αποτελέσματος. Το επιβεβαιώνουν μεγάλοι καλλιτέχνες οι οποίοι αποζητούν ακριβώς αυτή τη “φρέσκια” ματιά, που επιτυγχάνει και φέρνει την ανανέωση στην τέχνη».

Ο Γιάννης Ασπρόμουγγος χαρακτήρισε τον εαυτό του «ερασιτέχνη φωτογράφο». «Η έκθεση», όπως δήλωσε, «είναι αποτύπωση “στιγμών” της ζωής μας. Στιγμές ρομαντισμού, στιγμές απλές, στιγμές συγκίνησης, στιγμές πάθους. Η τέχνη της φωτογραφίας εξασκεί το σώμα, τον νου και την ψυχή και ο καλλιτέχνης νιώθει την ανάγκη να τις μοιραστεί  με τον κόσμο».

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 22 Ιανουαρίου 2016 και θα λειτουργεί από τις 7:00 μ.μ. έως τις 9:00 μ.μ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet