Το ΚΕΜΜΕ παρουσιάζει την ταινία «Σκλάβοι στα δεσμά τους»
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

Το ΚΕΜΜΕ παρουσιάζει την ταινία «Σκλάβοι στα δεσμά τους»

Το ΚΕΜΜΕ (Κέντρο Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας) σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και σε επιμέλεια του Κώστα Μαντά, προσκαλεί στη νέα σειρά κινηματογραφικών προβολών, με θέμα τον Ελληνικό Κινηματογράφο.

Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάζουν την ταινία του Τώνη Λυκουρέση «Σκλάβοι στα δεσμά τους» την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016, στις 19:30, στον χώρο του ΚΕΜΜΕ (Λουκή Ακρίτα 4, Νέα Ερυθραία).

Είσοδος ελεύθερη.

Η ταινία

Διάρκεια: 128΄
Παραγωγής 2008

«Σκλάβοι στα δεσμά τους»Στην Κέρκυρα των αρχών του 20ού αιώνα, ο νεαρός Άλκης ερωτεύεται την Ευλαλία Οφιομάχου, κόρη ενός πρώην εύπορου κτηματία, ο οποίος επί του παρόντος αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά προβλήματα. Ο γιατρός Αριστείδης Στεριώτης προτίθεται να τον βοηθήσει, ζητώντας όμως ως αντάλλαγμα να παντρευτεί την Ευλαλία.

Βραβεία

2ο Βραβείο ταινίας Μυθοπλασίας, Βραβείο Σκηνοθεσίας, Βραβείο Σεναρίου, Βραβείο Ερμηνείας 1ου Ανδρικού Ρόλου, Βραβείο Ερμηνείας 2ου Ανδρικού Ρόλου, Βραβείο Ερμηνείας 2ου Γυναικείου Ρόλου, Βραβείο Σκηνογραφίας, Βραβείο Μουσικής, Βραβείο Ήχου, Βραβείο Ενδυματολογίας, 2008 Κρατικά Βραβεία Ποιότητας.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Τώνης Λυκουρέσης
Σενάριο: Γιάννης Μαρούδας, Τώνης Λυκουρέσης, Μαρία Βαρδάκα
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Παναγιώτης Σαλαπάτας
Μοντάζ: Γιώργος Τριανταφύλλου
Μουσική Επιμέλεια: Μίνως Μάτσας

Ηθοποιοί: Γιάννης Φέρτης, Άκης Σακελλαρίου, Ρηνιώ Κυριαζή, Δήμητρα Ματσούκα, Χρήστος Λούλης, Κωνσταντίνος Παπαχρόνης, Ειρήνη Ιγγλέση, Λένα Παπαληγούρα κ.ά.

Guest Star: Ελένη Κοκκίδου

Τώνης Λυκουρέσης

Ζακυνθινής καταγωγής, σπούδασε οικονομικά, σκηνοθεσία κινηματογράφου και ζωγραφική. Ιδρυτικό μέλος του περιοδικού Σύγχρονος Κινηματογράφος. Συνεργάζεται με την κρατική τηλεόραση, σε ντοκιμαντέρ που αφορούν κυρίως την Επτάνησο. Παράλληλα σκηνοθετεί για το θέατρο. Διδάσκει σε ανώτερες σχολές δραματικής τέχνης και κινηματογράφου, καθώς και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Από το 2004 είναι Γενικός Γραμματέας της Ε.Ε.Σ.

Φιλμογραφία

1978 – Η χρυσομαλλούσα
1982 – Το αίμα των αγαλμάτων
1986 – Άλκηστη
1990 – Ύμνος εις την Ελευθερία (ντοκιμαντέρ)
1993 – Από τον Θεοτοκόπουλο στον Σεζάν (ντοκιμαντέρ)
2002 – Το τραγούδι της ζωής (ντοκιμαντέρ)
2008 – Σκλάβοι στα δεσμά του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet