Δήμος Μπροστά+: Ναι στο «σπίτι» της επιτραπέζιας αντισφαίρισης
Αθλητισμός

Δήμος Μπροστά+: Ναι στο «σπίτι» της επιτραπέζιας αντισφαίρισης

Να «παραχωρηθεί χώρος πραγματοποίησης προπονήσεων για τις αθλητικές ομάδες επιτραπέζιας αντισφαίρισης» ζητεί η δημοτική παράταξη Λυκόβρυσης – Πεύκης Δήμος Μπροστά+, η οποία καλεί τη δημοτική αρχή «να ανοίξει άμεσα τον διάλογο για τη δημιουργία νέων αθλητικών χώρων, τόσο για τον μαζικό αθλητισμό, όσο και για την δίκαιη και ισότιμη υποστήριξη των αθλητικών σωματείων».

Στην ανακοίνωσή της με τίτλο «Ναι στο “σπίτι” της επιτραπέζιας αντισφαίρισης» η δημοτική παράταξη αναφέρει:

«Η επιτραπέζια αντισφαίριση (table tennis) αποτελεί ολυμπιακό άθλημα, με αναγνωρισμένη ομοσπονδία από την Ελληνική πολιτεία. Στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης δραστηριοποιούνται ομάδες επιτραπέζιας αντισφαίρισης, με επιτυχίες σε εθνικό, αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, ενώ οι προπονητές των τοπικών ομάδων συμμετέχουν και στην Εθνική ομάδα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα αθλητών τοπικών ομάδων και προπονητών που συμμετείχαν προσφάτως σε διεθνή τουρνουά.

Μέχρι σήμερα οι αθλητικές ομάδες επιτραπέζιας αντισφαίρισης γίνονται “επαίτες” στην εκάστοτε δημοτική αρχή, έτσι ώστε να παραχωρηθεί χώρος πραγματοποίησης των προπονήσεων είτε σε σχολικές υποδομές είτε σε άλλες εγκαταστάσεις.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει ώριμη πρόταση για τη δημιουργία χώρου διεξαγωγής αγώνων και προπονήσεων επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πινγκ – πονγκ), δυστυχώς, η δημοτική αρχή δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια, ως στιγμής, ακόμα και έπειτα από την υποβολή ώριμων προτάσεων από αθλητικά σωματεία.

Δεσμευόμαστε ότι αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η δημιουργία κλειστού χώρου, που θα παραχωρηθεί στις αθλητικές ομάδες για να αναπτύξουν το άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεργαστούμε με το σύνολο των αθλητικών ομάδων, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι όποιες παθογένειες, καθώς επίσης και η δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet