Μ. Τραγάδη: Αντιδημοκρατικές πρακτικές στο Δ.Σ. του ΠΕΑΠ
Αθλητισμός

Μ. Τραγάδη: Αντιδημοκρατικές πρακτικές στο Δ.Σ. του ΠΕΑΠ

Για «αντιδημοκρατικές πρακτικές» στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΠΔΔ «Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός» (ΠΕΑΠ) του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και στη λειτουργία των δομών κάνει λόγο το μέλος του Δ.Σ. του ΠΕΑΠ, Μαρία Τραγάδη.

Η κ. Τραγάδη απευθύνει σχετική ανοικτή επιστολή στην πρόεδρο του ΠΕΑΠ, Κική Νικολαροπούλου, και συγκεκριμένα σημειώνει:

Αξιότιμη κ. πρόεδρε του ΠΕΑΠ,

Αναγκάστηκα να σας στείλω την παρούσα ανοικτή επιστολή καθώς, παρά τις συνεχείς προφορικές μου επισημάνσεις πως η πρακτική που ακολουθείτε δεν προβλέπεται στο καταστατικό του ΠΕΑΠ ούτε συνάδει με τις δημοκρατικές αρχές, συνεχίζετε να αγνοείτε τα μέλη του Δ.Σ. και να λειτουργείτε μόνη σας.

Είναι η πολλοστή φορά που λαμβάνουμε ως μέλη του Δ.Σ. την ημερήσια διάταξη χωρίς επισυναπτόμενα έγγραφα και εισηγήσεις. Περί τίνος θα αποφασίσουμε; Φτάσατε στο σημείο να μας ζητάτε να ψηφίσουμε Ισολογισμό και Απολογισμό χωρίς κανένα απολύτως συνοδευτικό πίνακα! Καλούμαστε δηλαδή να ψηφίζουμε στην τύχη! Αναρωτιέμαι: Αντιλαμβάνεστε την ευθύνη που έχουμε ως μέλη του Δ.Σ. για τις αποφάσεις που λαμβάνονται, όταν εκ της θέσεώς μας διαχειριζόμαστε δημόσιο χρήμα; Προσωπικά, έχοντας πλήρη συνείδηση αυτής της ευθύνης αρνούμαι να ψηφίσω κάτι που δεν γνωρίζω και δεν μπόρεσα, λόγω απόκρυψης των στοιχείων, να ερευνήσω για την ορθότητά του ή τις ελλείψεις του.

Σας υπενθυμίζω κυρία πρόεδρε πως το Δ.Σ. του ΠΕΑΠ απαρτίζεται από 15 μέλη που δεν είναι μαριονέτες και δεν διοικείται από τον εκάστοτε πρόεδρο και τους φίλους του που μπορεί να αρέσκονται να ψηφίζουν στα τυφλά.

Θα ήθελα επίσης να αναφερθώ στην πρωτοφανή δίωξη που υφίστανται Σύλλογοι του Δήμου μας που στηρίζουν την παράδοση του τόπου μας και τη μεταλαμπαδεύουν στις νεότερες γενιές. Τους αφήνετε ουσιαστικά χωρίς στέγη για να εξυπηρετήσετε άλλους Συλλόγους που δεν ανήκουν καν στον Δήμο μας, για λόγους που μόνο εσείς γνωρίζετε.

Για το Ωδείο μας δεν θα πω πολλά, καθώς οι δημότες μας έχουν πλήρη γνώση των αποτελεσμάτων της προσωπικής σας πολιτικής. Αφού κλείσατε αυθαίρετα τη δομή για 15 μέρες, μόνη σας και χωρίς απόφαση Δ.Σ., τώρα σχεδιάζετε προσλήψεις καθηγητών ενώ αφήσατε χωρίς εργασία τους ωρομίσθιους καθηγητές, τους οποίους εν μία νυκτί αποφασίσατε, μη σύννομα, να τεθούν σε διαθεσιμότητα. Την ίδια ώρα οι ήρωες μόνιμοι καθηγητές εργάζονται με τετράωρες συμβάσεις κι αναγκάζονται να εκτελούν μέχρι και χρέη γραμματείας. Δεν σκεφτήκατε, όμως, να αυξήσετε το ωράριό τους και να γίνουν πλήρους απασχόλησης ώστε να ζουν αξιοπρεπώς.

Δεν μπορώ να εξηγήσω επίσης πώς κυκλοφορεί ένα φυλλάδιο του ΠΕΑΠ με το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων, για το περιεχόμενο του οποίου ουδέποτε ενημερωθήκαμε. Αν συζητούσαμε το θέμα στο Συμβούλιο θα σας επισημαίναμε πως από τις δράσεις απουσιάζουν παντελώς δραστηριότητες για την προστασία του Περιβάλλοντος και αθλητικές διοργανώσεις. Σπεύσατε όμως μόνη σας, άρον άρον – γιατί άραγε;;;- Ταυτόχρονα, δεν ενημερωθήκαμε ούτε για το κόστος, ούτε φυσικά για τις διαδικασίες ανάδειξης του αναδόχου.

Αναρωτιέμαι, επίσης, γιατί δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πολιτιστική εκδήλωση στη Λυκόβρυση, ενώ υπάρχουν χώροι που μπορούν να αξιοποιηθούν.

Κυρία πρόεδρε,

Έχοντας πολυετή εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, φαντάζομαι πως γνωρίζετε καλά πως τα συλλογικά όργανα λειτουργούν με συλλογικές αποφάσεις κι οφείλουν να ενεργούν με πλήρη διαφάνεια! Θα γνωρίζετε επίσης πως οι πρακτικές τύπου «Μαρίας Αντουανέτας» αποδεικνύεται ιστορικά πως δεν έχουν καλό τέλος.

Επειδή πολλάκις έχω θίξει τα θέματα αυτά χωρίς καμία ανταπόκριση κι επειδή πιστεύω πως οι πολίτες του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν τι συμβαίνει στις δημοτικές δομές, η παρούσα επιστολή θα δημοσιοποιηθεί.

Με εκτίμηση,

Μαρία Τραγάδη

τακτικό μέλος Δ.Σ. ΠΕΑΠ με την παράταξη Δήμος Μπροστά+ – Μάριος Ψυχάλης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet