Συζήτηση με υποψηφίους των δημοτικών εκλογών για θέματα αθλητισμού
Αθλητισμός

Συζήτηση με υποψηφίους των δημοτικών εκλογών για θέματα αθλητισμού

Πρόσκληση σε συζήτηση προς όλους τους συνδυασμούς που συμμετέχουν στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές στη Λυκόβρυση-Πεύκη απηύθυνε το Δ.Σ. της Αθλητικής Ένωσης «ΑΘΗΝΑ» Μαγκουφάνας 2004, πάνω στα προβλήματα του αθλητισμού στον Δήμο, τόσο συνολικά, όσο και ειδικότερα γι’ αυτά που απασχολούν το συγκεκριμένο σωματείο.

Θέματα, όπως η ανάγκη μετεκλογικής συναίνεσης και σύγκλισης προγραμμάτων που αφορούν στον αθλητισμό, το ενιαίο του Δήμου, δομών και αθλητικών εγκαταστάσεων και ειδικότερα κλειστών χώρων (αναφέρθηκε ειδικά το ημιτελές κλειστό γήπεδο στη Λυκόβρυση), η ανάγκη για συντήρηση και επισκευή της στέγης, φύλαξης, καθαρισμού κ.λπ., όπως και της επιχορήγησης των αθλητικών σωματείων και τα κριτήρια αυτής, ήταν μερικά από τα ζητήματα που θίχτηκαν, όπως αναφέρει η δημοτική παράταξη Λυκόβρυση-Πεύκη 2020.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν εκπρόσωποι όλων των υποψηφίων συνδυασμών και το κλίμα, για το καλό του Αθλητισμού και των αναγκών των πολιτών του Δήμου μας, των αθλουμένων και του συγκεκριμένου σωματείου, υπήρξε σε γενικές γραμμές συναινετικό και ουσιαστικό, λέει η ίδια παράταξη.

Τη Λυκόβρυση-Πεύκη 2020 εκπροσώπησε ο γεν. διευθυντής της και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Παπαδόπουλος, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε το Δ.Σ. της Α.Ε. «ΑΘΗΝΑ» Μαγκουφάνας 2004 για την πρόσκληση και την ευκαιρία να παραστεί και ακούσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Αθλητισμός στον Δήμο και ειδικότερα το συγκεκριμένο σωματείο, συμφώνησε και με χαρά διαπίστωσε την ύπαρξη συναινετικού κλίματος στα συγκεκριμένα θέματα.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη δράση του συνδυασμού, «όχι τον τελευταίο μήνα πριν τις δημοτικές εκλογές, αλλά τα τελευταία 5 χρόνια, αφού από το 2014 ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Ιωάννου και ο συνδυασμός είναι κοντά σε όλα τα αθλητικά σωματεία του Δήμου μας».

Ο συνδυασμός, τόνισε, είναι υπέρ της πρόσληψης – έστω και ιδιωτικής εταιρείας, όπου δεν είναι δυνατόν η ύπαρξη συμβασιούχου προσωπικού – για την κάλυψη των αναγκών συντήρησης, φύλαξης και καθαριότητας των αθλητικών χώρων του Δήμου.

Επίσης, είναι υπέρ της διοργάνωσης δημοσίων αθλητικών γεγονότων και ημερίδων, με ευρεία συμμετοχή νεολαίας, για την προώθηση του Αθλητισμού, αλλά και την προώθηση των νέων αθλητών στα σωματεία του Δήμου.

Η Λυκόβρυση-Πεύκη 2020 θα εργασθεί μετεκλογικά για την ικανοποίηση του αιτήματος της Α.Ε. «ΑΘΗΝΑ» Μαγκουφάνας 2004 για δημιουργία κλειστού αθλητικού χώρου επιτραπέζιας αντισφαίρισης, σε ένα άθλημα, που ο συγκεκριμένος σύλλογος έχει δώσει πολλαπλές διακρίσεις στον Δήμο σε πανελλήνιο επίπεδο, με οφέλη για τη νεολαία σε όλα τα επίπεδα (άθληση, εισαγωγή σε ανώτατες σχολές και άλλες διακρίσεις).

Κατά τον ίδιο τρόπο, σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, πρέπει να ικανοποιηθούν τα ανάλογα αιτήματα των συλλόγων Σκακιού (Α.Ο. Πεύκης, «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» Εξωραϊστικός-Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Λυκόβρυσης-Πεύκης), για τη δημιουργία ανεξάρτητων, φυλασσομένων χώρων για τα πνευματικά αυτά αθλήματα του Δήμου.

Αναφέρθηκε επίσης στο πρόγραμμα του συνδυασμού, που περιλαμβάνει τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων στον χώρο του ενιαίου Δήμου και στο πλαίσιο του γενικότερου προγράμματός του για τη «Βιώσιμη Πόλη».

Στο θέμα αυτό υπήρξε αντίδραση του εκπροσώπου του ΠΕΑΠ, Χρήστου Φωτίδη, με το αιτιολογικό της έλλειψης κονδυλίων, όπου αντιπροτάθηκε η χρήση του πλεονάσματος των διατεινόμενων 4 εκατ. ευρώ του Δήμου, αφήνοντας στην κρίση των δημοτών και των πολιτών του Δήμου για τις προτεραιότητες και τη χρήση αυτού, μέσα από τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Τέλος, ζητήθηκε από τον εκπρόσωπο του ΠΕΑΠ η γνωστοποίηση των ενεργειών του Δήμου σε θέματα «σχολαζουσών κληρονομιών» και εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου, τη δημιουργία νέων χώρων για αθλητική χρήση κ.λπ. Στο θέμα αυτό δεν δόθηκε απάντηση, δηλώνοντας από τον εκπρόσωπο του ΠΕΑΠ άγνοια και αναρμοδιότητα (ο δήμαρχος είχε αποχωρήσει νωρίτερα, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων).

«Η συνάντηση έκλεισε μέσα σε συναινετικό και θετικό κλίμα, που ελπίζουμε θα συνεχίσει να υπάρχει και μετεκλογικά μεταξύ των συνδυασμών προς όφελος του κοινωνικού αγαθού του Αθλητισμού και των Δημοτών της πόλης μας» καταλήγει η ανακοίνωση της παράταξης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet