Συμμαχία Πολιτών: Πήρε αναβολή η δίκη του δημάρχου για τη ρύπανση στο κλειστό της Λυκόβρυσης
Print Friendly, PDF & Email
Αθλητισμός

Συμμαχία Πολιτών: Πήρε αναβολή η δίκη του δημάρχου για τη ρύπανση στο κλειστό της Λυκόβρυσης

Η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών ενημερώνει ότι η δίκη του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσου Μαυρίδη, για «ρύπανση και υποβάθμιση περιβάλλοντος» αναφορικά με το ημιτελές κλειστό της Λυκόβρυσης.

Όπως αναφέρει η παράταξη του κ. Γιάννη Θεοδωρακόπουλου, το συγκεκριμένο κλειστό παραμένει εδώ και 15 χρόνια… ημιτελές, έχοντας στερήσει από τη νεολαία της Λυκόβρυσης έναν σύγχρονο αθλητικό χώρο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Συμμαχίας Πολιτών:

Η δίκη του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης κ. Μαυρίδη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, για «ρύπανση και υποβάθμιση περιβάλλοντος», αναβλήθηκε λόγω ωραρίου, όπως συνέβη και με τις μισές υποθέσεις που ήταν στο πινάκιο την περασμένη Τρίτη. Η νέα δικάσιμος του δημάρχου, που κατηγορείται για παράβαση του νόμου 1650/86 (ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος) ορίστηκε για τον Ιούνιο του 2019.

Η δίωξη έγινε αυτεπάγγελτα από τη δικαιοσύνη, μετά από δημοσιεύματα σχετικά με την απαράδεκτη εικόνα που παρουσίαζε ο χώρος του ημιτελούς κλειστού της Λυκόβρυσης. Ένας χώρος όπου αντί να είναι το σπίτι της νεολαίας της Λυκόβρυσης, είχε για χρόνια καταντήσει «σκουπιδότοπος».

Προηγήθηκε προκαταρκτική εξέταση με εντολή του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ  έγινε και έκθεση αυτοψίας της διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, η οποία καταλόγισε ευθύνες στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Πρέπει να σημειωθεί ότι μετά την ενοποίηση Πεύκης και Λυκόβρυσης, το 2010, ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, μαζί με τα στελέχη αρχικά της παράταξης Νέα Εποχή και στη συνέχεια της δημοτικής κίνησης Συμμαχία Πολιτών, παρουσίασαν μέσα από πολλές ανακοινώσεις και φωτογραφίες τις απαράδεκτες εικόνες στο προαύλιο του ημιτελούς κλειστού της Λυκόβρυσης, ζητώντας ταυτοχρόνως να ξεκολλήσει το έργο που ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ εδώ και 15 χρόνια… ημιτελές. Ακόμη και οι υποσχέσεις του σημερινού δημάρχου παραμένουν… υποσχέσεις τέσσερα χρόνια τώρα. Η κατάσταση όμως δεν πάει άλλο. Και οι πολίτες αναρωτιούνται: Γιατί τόσα χρόνια η νεολαία του Δήμου μας να ακούει τόσες ψεύτικες υποσχέσεις;

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι την παρέμβαση της δικαιοσύνης, που έβαλε τέλος στη ρύπανση της περιοχής (υπάρχουν εκατοντάδες φωτογραφίες που μιλούν καθαρά για όσα συνέβαιναν εκεί) προκάλεσαν δημοσιεύματα που στηρίχτηκαν σε δελτίο Τύπου του 2016 της δημοτικής μας κίνησης.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ είχε τότε υποβάλει ευθέως τρία ερωτήματα προς τον δήμαρχο. Συγκεκριμένα:

  1. ΓΙΑΤΙ υποβαθμίζει την περιοχή αυτή της Λυκόβρυσης στέλνοντας δεκάδες φορτηγά με απορρίμματα, μπάζα, κλαδιά και ό,τι άλλο μαζεύει στην πόλη και έχει μετατρέψει το χώρο σε μια …μικρή χωματερή; Τι προετοιμάζει με όλες αυτές τις ενέργειες; Οι φωτογραφίες δείχνουν σε ποια κατάσταση βρίσκεται σήμερα, ο χώρος του κλειστού γυμναστηρίου, ο οποίος αντί να είναι χώρος άθλησης και αναψυχής, όπως λέει και το ΦΕΚ του 2001, είναι η παράνομη «χωματερή» της πόλης.
  2. ΓΙΑΤΙ αποκρύπτει τη μελέτη για την ολοκλήρωση του κλειστού, όπως έκανε και ο προκάτοχός του; Το Δημοτικό Συμβούλιο, με αίτημα και του κ. Θεοδωρακόπουλου, είχε πριν από τρία χρόνια αποφασίσει την εκπόνηση μελέτης για την πορεία του έργου, αλλά ποτέ αυτή δεν κοινοποιήθηκε στους δημοτικούς συμβούλους. Πού είναι η διαφάνεια;
  3. ΓΙΑΤΙ δεν ενημερώνει τους κατοίκους της Λυκόβρυσης, με τη διοργάνωση ημερίδας στο Πνευματικό Κέντρο, όπως του προτείναμε εμείς, αλλά προτιμά το Δημοτικό Θέατρο Πεύκης. Τι φοβάται;

Καλούμε τον δήμαρχο, αντί να υβρίζει όσους ασχολούνται με τα προβλήματα της πόλης, να σταθεί επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων.

Αυτά λέγαμε τότε. Αυτή η πολιτική της υποβάθμισης του χώρου του ημιτελούς κλειστού για 15 χρόνια από τις δημοτικές αρχές έχει στερήσει από τη νεολαία της Λυκόβρυσης ένα σύγχρονο κλειστό και έχει υποχρεώσει χιλιάδες παιδιά να αθλούνται μέσα στο κρύο και τη βροχή.

Θα αναμένουμε την εκδίκαση της δίκης και τις αποφάσεις της δικαιοσύνης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet