15 Χρόνια Δημοτικό Κολυμβητήριο και γιορτή από το ΠΕΑΠ
Αθλητισμός

15 Χρόνια Δημοτικό Κολυμβητήριο και γιορτή από το ΠΕΑΠ

Σε μια μεγάλη γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού, με ιδιαίτερη σημειολογία, με αφορμή τα 15 χρόνια λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Πεύκης πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 24 Μαΐου οι εσωτερικοί κολυμβητικοί αγώνες των ακαδημιών του ΠΕΑΠ.

Κολυμβητικές επιδείξεις

Η έναρξη δόθηκε από το τμήμα επίδειξης συγχρονισμένης κολύμβησης, με τα κορίτσια πραγματικά να μαγεύουν όλους τους παρευρισκόμενους μέσα από το αθλητικό πρόγραμμα που είχαν προετοιμάσει. Αμέσως μετά ακολούθησαν τα αγωνίσματα ανά κατηγορία: ελεύθερο, ύπτιο, πρόσθιο, πεταλούδα και μικτή ατομική, στα οποία πήραν μέρος 120 αθλητές και αθλήτριες από 5 έως 16 ετών. Στους τρεις πρώτους σε κάθε κατηγορία δόθηκε μετάλλιο και σε κάθε συμμετέχοντα απονεμήθηκε τιμητικός έπαινος.

Μ. Πατούλη - Σταυράκη - Απονομή

“Η φετινή χρονιά συμπίπτει με τα 15 χρόνια λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, κάτι που δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στο συγκεκριμένο αγωνιστικό αντάμωμα, φέρνει μνήμες στους παλιότερους και γεννά συγκινήσεις σε όλους μας”, τόνισε η πρόεδρος του ΠΕΑΠ, Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη. Και συνέχισε λέγοντας ότι: “Ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός είναι πυλώνες στήριξης της σύγχρονης κοινωνίας και δεν αποτελούν πολυτέλεια σε καιρούς κρίσης, αλλά αντίδοτο και όπλο αντιμετώπισής της”.

Όπως ανέφερε στον χαιρετισμό της η κα Πατούλη, “οι στόχοι σε όλες τις μορφές του Αθλητισμού πρέπει να είναι η καλλιέργεια του αθλητικού ιδεώδους, η αφύπνιση των κοινωνικών αρετών, όπως ο αμοιβαίος σεβασμός, η αλληλεγγύη, η συλλογικότητα, η ευγενής άμιλλα. Αυτό σημαίνει ότι ο Αθλητισμός θα αποκτήσει το νόημα του αγώνα για τη χαρά του αγώνα, μακριά από το κυνήγι των υψηλών επιδόσεων, ως αυτοσκοπό, και το άγχος του πρωταθλητισμού”.

“Η υγιής αθλητική φιλοσοφία”, συμπλήρωσε η πρόεδρος του ΠΕΑΠ, “που εμπνέει και καθοδηγεί τη νέα πολιτική και το ανθρώπινο δυναμικό του ΠΕΑΠ, εμπεριέχεται στο μήνυμα: Αγωνιζόμαστε μαζί για να κερδίσουμε το μέλλον των παιδιών μας”.  Η κα Μ. Πατούλη ευχαρίστησε του γονείς για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στις δομές του ΠΕΑΠ και ευχήθηκε υγεία και δύναμη σε όλους, κάθε επιτυχία στα παιδιά τόσο στα γήπεδα και τους αθλητικούς χώρους, όσο και στον στίβο της ζωή τους.

Τ. Μαυρίδης - Απονομή

Κατά τη διάρκεια των βραβεύσεων ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες για την επιδεξιότητα και αγωνιστικότητά τους και τους απένειμε διπλώματα και μετάλλια συμμετοχής. Παράλληλα, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους γονείς για την εποικοδομητική συνεργασία που έχουν με το ΠΕΑΠ, ενώ τους παρότρυνε να συνεχίσουν να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους σε δραστηριότητες που προάγουν την κοινωνικοποίηση μέσα από τον Αθλητισμό.

Στο πλαίσιο των βραβεύσεων ο κ. Μαυρίδης και η κα Πατούλη ευχαρίστησαν θερμά τους καθηγητές φυσικής αγωγής του Δήμου που προπόνησαν κατά την προηγούμενη αθλητική περίοδο όλα τα παιδιά των προγραμμάτων κολύμβησης και τους απένειμαν τιμητικές πλακέτες ήθους και εκπαιδευτικής συνέπειας.

Μετάλλια και διπλώματα συμμετοχής απένειμαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Πανταζής, Ευάγγελος Παπανικολάου, Δημήτρης Κατραμάδος και ο αντιπρόεδρος του ΠΕΑΠ Γεώργιος Καρύμπας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet