Απάντηση του Δήμου για τα κομμένα δένδρα
Ποιότητα Ζωής

Απάντηση του Δήμου για τα κομμένα δένδρα

Σε σχέση με δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία” (αρ. φύλλου 11310, Τετάρτη 7 Μαΐου 2014, σελ. 18), για για το θέμα της κοπής δέντρων στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, ο Δήμος έστειλε την εξής απάντηση:

Στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο «Ανάπλαση – Δημιουργία δρόμων ήπιας κυκλοφορίας στην Άνω και Κάτω Πεύκη». Στο πλαίσιο του έργου, σε διάφορες οδούς πραγματοποιούνται εργασίες ανάπλασης των πεζοδρομίων. Στα υφιστάμενα παλαιά πεζοδρόμια τα δέντρα δεν ήταν φυτεμένα σε συστοιχία, αλλά σε διαφορετικά σημεία κατά μήκος της οδού, γεγονός που καθιστούσε αδύνατη τη διέλευση των πεζών.

Τα καινούργια πεζοδρόμια κατασκευάζονται σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές και κανονισμούς, με γνώμονα την ασφαλή και απρόσκοπτη κίνηση των πεζών, λαμβάνοντας υπόψη και τις αυξημένες ανάγκες των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Τα υφιστάμενα δέντρα, τα οποία δεν εμποδίζουν, θα παραμείνουν στη θέση τους, ενώ κάποια είναι αναγκαίο να κοπούν ή να κλαδευτούν προκειμένου να διασφαλιστεί το ελάχιστο πλάτος ελεύθερης ζώνης όδευσης πεζών. Ταυτόχρονα κατασκευάζονται θέσεις για την τοποθέτηση νέων δέντρων σε σημεία που δεν παρεμποδίζονται οι πεζοί.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet