Εγκαταστάθηκε η εταιρεία που θα υλοποιήσει έργα του «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ»
Ποιότητα Ζωής

Εγκαταστάθηκε η εταιρεία που θα υλοποιήσει έργα του «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ»

Εγκαταστάθηκε η εταιρεία που θα αναλάβει τη διενέργεια του Προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ Ι & ΙΙ», το οποίο υλοποιεί ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης, στοχεύοντας στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην καλύτερη διαχείριση των ενεργειακών πόρων των κτηρίων και των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου.

Όπως έχει δηλώσει και παλαιότερα ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, «η εξοικονόμηση ενέργειας και η εν γένει ενεργειακή διαχείριση και συμπεριφορά, είναι μία από τις βασικότερες προτεραιότητες του Δήμου μας, καθώς το καίριο αυτό ζήτημα συνδέεται άμεσα με την προστασία του αστικού περιβάλλοντος, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας, τη μείωση του κόστους, τη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη».

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» εντάσσονται δράσεις που αφορούν στην επισκευή και συντήρηση σχολικών μονάδων του Δήμου αλλά και στη διενέργεια εργασιών, όπως συντηρήσεις εξωτερικών «κελύφων» των κτηρίων, συντηρήσεις εσωτερικά αιθουσών δημοτικών κτηρίων, αλλαγή κουφωμάτων, μονώσεις δωμάτων, ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων, αντικατάσταση εγκαταστάσεων υδραυλικών και ηλεκτρομηχανολογικών κ.λπ. Τα σχολεία και τα κτήρια στα οποία θα γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες είναι το 1ο Γυμνάσιο Πεύκης, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και νηπιαγωγείο Κωφών και Βαρηκόων, το 1ο ΚΑΠΗ Πεύκης και, τέλος, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Λυκόβρυσης.

Το έργο υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ε.Ε., στο πλαίσιο του ΠΕΠ Αττικής και θα ολοκληρωθεί, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, στο τέλος του 2015.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet