Μ. Πάγκαλος: Αδράνεια δημοτικής Αρχής και Δάσος Κάσδαγλη
Ποιότητα Ζωής

Μ. Πάγκαλος: Αδράνεια δημοτικής Αρχής και Δάσος Κάσδαγλη

«Αδράνεια» στο θέμα του Δάσους Κάσδαγλη καταλογίζει στη δημοτική Αρχή Λυκόβρυσης – Πεύκης ο δημοτικός σύμβουλος Μανόλης Πάγκαλος.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ριζοσπαστική Ανατροπή Λυκόβρυσης – Πεύκης τονίζει, μέσω ανακοίνωσή του, ότι δεν υλοποιήθηκε από τη διοίκηση του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη καμία ενέργεια αναφορικά με το δάσος από εκείνες που υπέδειξε η προϊσταμένη του Δασονομείου Αγίας Παρασκευής, έπειτα από επιτόπια αυτοψία στον χώρο.

Μάλιστα, επισημαίνει ότι είναι «ύψιστης σημασίας» η άμεση κινητοποίηση της δημοτικής Αρχής, καθώς και «υποχρεωτική» η λειτουργία και τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Δασών, ώστε να αντιμετωπίζονται προβλήματα που αφορούν στα δάση του Δήμου, όπως σημειώνεται στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Αδράνεια δημοτικής Αρχής και Δάσος Κάσδαγλη

Πέρασε ήδη ένας μήνας από την επίσκεψη στο Δάσος Κάσδαγλη του κλιμακίου του Δασαρχείου Πεντέλης, με επικεφαλής την κα Μαρία Αρίδα, προϊσταμένη του Δασονομείου Αγίας Παρασκευής, συνοδευόμενη από την δασονόμο της περιοχής μας κα Ελένη Παπαδοπούλου.

Η αυτοψία των αρμόδιων στελεχών του Δασαρχείου προκλήθηκε μετά από δημοσίευμα και φωτογραφίες της δίμηνης αυτοδιοικητικής και πολιτικής έκδοσης πληροφόρησης, διαλόγου και προβληματισμού Λυκόβρυσης – Πεύκης «Ανατροπή», και της ευαισθητοποίησης του αντιδημάρχου κ. Ευ. Παπανικολάου και αποστολής του σχετικού φύλλου της εφημερίδας στο Δασαρχείο.

Κατά την αυτοψία στο δάσος –παρουσία του αντιδημάρχου κ. Ευ. Παπανικολάου, υπαλλήλων του Δήμου, του επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Ανατροπής Μανόλη Πάγκαλου και πολιτών– η προϊσταμένη του Δασονομείου Αγίας Παρασκευής ζήτησε:

1. Την κινητοποίηση της δημοτικής Αρχής για την υλοποίηση της τελεσίδικης απόφασης κατεδάφισης του παράνομου κτίσματος Τζιτζίκου.

2. Την απομάκρυνση των σταθμευμένων εντός του δάσους αυτοκινήτων και την επιβολή σχετικών προστίμων.

3. Την άμεση απομάκρυνση όγκου ξερών κλαδεμάτων.

4. Την υποβολή πορίσματος των υπηρεσιών του Δήμου για τις σωληνώσεις ύδρευσης που βρέθηκαν εντός του δάσους και

5. Την αφαίρεση του μπετόν που καλύπτει τμήματα αυτών των σωληνώσεων.

Παράλληλα, η προϊσταμένη της δασονομίας:

  • Ζήτησε την κινητοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου, ώστε να καταγγέλλονται στο Δασαρχείο άμεσα όλες οι πράξεις καταπάτησης του δάσους.
  • Δήλωσε ότι το δασαρχείο θα προχωρήσει σε σχετικές μηνύσεις όπου διαπιστώνεται ότι γίνεται εγκατάσταση νέων περιφράξεων, παράνομη ξύλευση και κάθε άλλη παράνομη δραστηριότητα εντός του δάσους.
  • Δεσμεύθηκε ότι θα εξετάσει και θα προτείνει διαδικασίες μείωσης της κυκλοφορίας οχημάτων εντός του δάσους.

Από τότε πέρασαν πολλές εβδομάδες και δυστυχώς δεν υλοποιήθηκε καμία ενέργεια από τη δημοτική Αρχή.

Θεωρούμε προτεραιότητες υψίστης σημασίας την άμεση κινητοποίηση της δημοτικής Αρχής και των αρμόδιων υπηρεσιών, και την άμεση λειτουργία της Επιτροπής Δασών, που ψήφισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας.

Είναι απολύτως υποχρεωτική η λειτουργία και τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Δασών, έτσι ώστε να συζητούνται όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με τα δάση της περιοχής μας (Κάσδαγλη, Μορέλα, Αργύρη) και να προτείνονται λύσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί «το προλαμβάνειν καλύτερον του θεραπεύειν».

Μανόλης Στ. Πάγκαλος

Δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής Ριζοσπαστικής Ανατροπής Λυκόβρυσης – Πεύκης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet