Περιβαλλοντική συζήτηση από το Γυμνάσιο Λυκόβρυσης και το ΠΕΑΠ
Κοινωνία

Περιβαλλοντική συζήτηση από το Γυμνάσιο Λυκόβρυσης και το ΠΕΑΠ

Η περιβαλλοντική ομάδα του Γυμνασίου Λυκόβρυσης, σε συνδιοργάνωση με το ΠΕΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, παρουσίασαν μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περιβαλλοντική συζήτηση, το Σάββατο στις 6 Απριλίου 2019, στην αίθουσα «Μ. Αναγνωστάκης», στην Πεύκη, με θέμα «ΕΡΕΥΝΩ-ΓΝΩΡΙΖΩ-ΜΑΘΑΙΝΩ» Σκέψεις – Προβληματισμοί και ιδέες για το περιβάλλον του Δήμου μας & ένα πράσινο μέλλον».

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν τα εξής:

  • Τα περιβαλλοντικά προγράμματα και η προσφορά τους στην καλλιέργεια των μαθητών (υπεύθυνη περιβαλλοντικών προγραμμάτων Δ.Ε. Β’ Αθήνας Βαρβάρα Πετρίδου).
  • Το περιβαλλοντικό πρόγραμμμα Γυμνασίου Λυκόβρυσης «Ζωγραφίζοντας έναν Πράσινο Πλανήτη» (Κατάνα ΚουφοκώσταΜαρίνα Τριανταφύλλου).
  • Πρόληψη Αποβλήτων (εκπρόσωπος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης).
  • Ανακύκλωση. Ένα βήμα μετά. Η σημασία και η αναγκαιότητά της (Αγγελική Λιωνή Άννη Σιαντούφη).
  • Περιβαλλοντικά ζητήματα και Δράσεις του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης.
  • Ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης μέσα από τα μάτια των μαθητών (Εβίτα Παπαθανασίου Σταυρούλα Κιούση Μαριάννα Σταματογιάννη).
  • Εγκαταλελλειμένα αυτοκίνητα. Ένα πρόβλημα σε εξέλιξη (Σωτήρης ΣαμοίληςΕυσταθία Παπαευσταθίου).
  • Ανακυκλώνουμε σωστά; (Θράσος Ραμαντάνης Στέλιος Σουτζόγλου Πέτρος Σιδηράς Ζήνα Χαριτωνίδη).

Υπεύθυνη καθηγήτρια Πένυ Σούπου.

Ο πρόεδρος του ΠΕΑΠ, Χρήστος Φωτίδης, ευχαρίστησε και εκ μέρους του δημάρχου του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, Τάσου Μαυρίδη, όλους τους παρευρισκόμενους και δήλωσε:

«Μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία για το μέλλον η ενεργή παρουσία όλων των μαθητών που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη περιβαλλοντική συζήτηση για τον Δήμο μας. Η αξία της σημερινής εκδήλωσης είναι μεγάλη και πολυσήμαντη διότι σήμερα πρωταγωνιστούν οι φωνές των μαθητών, οι αυριανοί πολίτες που, μέσα από την εκπαίδευσή τους και τις προσωπικές τους εργασίες, καταφέρνουν να κάνουν την ανακύκλωση πραγματικό τρόπο ζωής, αποτελώντας το καλύτερο παράδειγμα και για όλους εμάς ως μέλη-μέρη της κοινωνίας και του πλανήτη μας γενικότερα.

»Εδώ θα σταθώ και στους καθηγητές και θα δώσω τα συγχαρητήριά μου για την πρωτοβουλία αυτή, την ώριμη συμπεριφορά των μαθητών και τη δική μας συνεχή προσπάθεια ως Δήμος και ΠΕΑΠ για την προστασία και τη διαρκή ενημέρωση των συμπολιτών μας για το Περιβάλλον».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet