Συμμαχία Πολιτών: Κινητοποίηση για να σωθούν τα δένδρα στην Πεύκη
Ποιότητα Ζωής

Συμμαχία Πολιτών: Κινητοποίηση για να σωθούν τα δένδρα στην Πεύκη

Σε κινητοποίηση για να σωθούν τα δένδρα στο οικόπεδο Πέρρου που καταστράφηκαν από έργα στην περιοχή καλεί η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης.

Ο επικεφαλής της παράταξης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος κατηγορεί τη δημοτική αρχή του Τάσου Μαυρίδη για τεράστιες παραλείψεις αναφορικά με την υπόθεση των έργων και αναμένει απόδοση ευθυνών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Κινητοποίηση όλων να σώσουμε τα δένδρα στην Πεύκη από την καταστροφή, μετά τις τεράστιες παραλείψεις του Δήμου μας

Άφωνη έχει μείνει ολόκληρη η Πεύκη από την οικολογική καταστροφή που προκαλείται στο οικόπεδο Πέρρου, εκεί όπου ήταν να κατασκευαστεί η κεντρική πλατεία της πόλης αλλά επί δημαρχίας Φωκιανού μπλοκαρίστηκε. Συγκεκριμένα ιδιωτικό συνεργείο της ΔΕΗ έχοντας γραπτή άδεια από τον Δήμο, αλλά χωρίς καμιά επίβλεψη, έκανε μεγάλες εκσκαφές, που τραυμάτισαν βάναυσα ακόμα και το ριζικό σύστημα έξι μεγάλων πεύκων, με συνέπεια να κινδυνεύουν και από το πρώτο φύσημα του ανέμου.

«Σπαράζει η καρδιά όσων βλέπουν από κοντά τι ακριβώς έχει γίνει. Αυτά τα δένδρα έχουν μεγαλώσει χάρις στην αγάπη των περιοίκων και τη φροντίδα της υπηρεσίας πρασίνου του δήμου και δεν έχει κανένας το δικαίωμα να λειτουργεί τόσο ανεύθυνα» τόνισε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος μαζί με στελέχη της επιτροπής πρασίνου της δημοτικής παράταξης ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ και τον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Μπαλδεράνο επισκέφθηκαν και το πρωί και το απόγευμα τον χώρο του… δράματος.

Και πρόσθεσε ότι «Περιμένουμε από τη δημοτική αρχή εξηγήσεις και απόδοση ευθυνών. Αλλά ταυτοχρόνως ελπίζαμε ότι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Παπανικολάου θα είχε υποβάλει για λόγους ευθιξίας την παραίτησή του. Αλλά δεν είδαμε τίποτα πέρα από κάποιες κούφιες δηλώσεις. Μας είπαν ότι ζήτησαν τη διακοπή των εργασιών και ότι έκαναν ανάκληση της άδειας εκσκαφών. Η πραγματικότητα όμως τους διαψεύδει παταγωδώς. Γιατί μια ώρα αργότερα είδαμε τους φορτωτές του εργολάβου όχι να φεύγουν από το έργο αλλά να συνεχίζουν κανονικότατα. Κάποιοι της δημοτικής αρχής Μαυρίδη νομίζουν ότι μπορούν να συνεχίζουν την παραπλάνηση των πολιτών».

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ δεν στέκεται όμως εδώ. Καλεί σε κινητοποίηση όλους τους πολίτες μα κυρίως τους ειδικούς ώστε να σώσουμε τα μεγάλα πεύκα από την καταστροφή μετά τις ασυγχώρητες παραλείψεις του Δήμου μας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η υπηρεσία πρασίνου δεν είχε καμιά ενημέρωση για την άδεια που είχε δώσει ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σκέντος.

«Δεν έχουμε ούτε λεπτό για χάσιμο. Έχουμε όλοι υποχρέωση να τρέξουμε και να προλάβουμε το μεγαλύτερο κακό. Δεν μπορεί να σπαταλάμε έτσι αυτή την οικολογική προίκα της πόλης μας» υπογράμμισε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet