«Ντοκουμέντα για το έργο στο Ο.Τ.9 εκθέτουν Μαυρίδη – Φωκιανό»
Ποιότητα Ζωής

«Ντοκουμέντα για το έργο στο Ο.Τ.9 εκθέτουν Μαυρίδη – Φωκιανό»

Ντοκουμέντα που αφορούν σε παρατάσεις του έργου στο Ο.Τ.9 στη Λυκόβρυση δίνει στη δημοσιότητα ο επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών, δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, απαντώντας σε ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής («Αλήθειες και… ψέματα για το Ο.Τ. 9 της Δημοτικής Κοινότητας Λυκόβρυσης»).

Tον δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσο Μαυρίδη και τον «κηδεμόνα» -όπως τον αποκαλεί- τέως δήμαρχο Δημήτρη Φωκιανό, εκθέτουν τα ντοκουμέντα για τις δύο παρατάσεις του έργου, καθώς και για τη μείωση -και όχι κατάργηση- του ειδικού τέλους στη Λυκόβρυση, όπως σημειώνει στην ακόλουθη ανακοίνωσή του ο κ. Γ. Θεοδωρακόπουλος:

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος ανοίγει τον φάκελο με τις δυο παρατάσεις που έδωσαν στον εργολάβο
Τα ντοκουμέντα για το έργο στο Ο.Τ.9 που εκθέτουν Μαυρίδη, Φωκιανό και τα… «παπαγαλάκια» τους

Πολύς λόγος γίνεται πάλι τον τελευταίο καιρό για την ανάπλαση του Οικοδομικού Τετραγώνου 9 της Λυκόβρυσης, το οποίο βρίσκεται στην τελική του φάση. Και όπως είναι γνωστό ο προϋπολογισμός του ήταν αρχικά στα 4.521.000 ευρώ, αλλά έφθασε από τον τέως Δήμο Λυκόβρυσης στα 14.236.000 ευρώ. 

Το κρίσιμο θέμα είναι ότι ενώ η Περιφέρεια Αττικής, με μια γενναία απόφασή της, αναλαμβάνει επισήμως ολόκληρη τη δαπάνη του έργου, η δημοτική ομάδα Μαυρίδη με την ψήφο και της κ. Παπαδημούλη επέβαλε νέο ειδικό τέλος (32% αύξηση στα δημοτικά τέλη) στους κατοίκους της Λυκόβρυσης. Κι επειδή την άδικη αυτή απόφαση την καταψήφισαν και οι πέντε παρατάξεις της αντιπολίτευσης ξεκίνησε ένας πόλεμος λάσπης εναντίον τους από τον «μεγάλο κηδεμόνα» του Δήμου και τα… παπαγαλάκια του.

Το καινούργιο τους παραμύθι είναι ότι δήθεν αυτοί οι… κακοί θέλουν να σταματήσουν το έργο. Ένα έργο που έπρεπε όμως να είχε παραδοθεί έτοιμο εδώ και μήνες (24 Φεβρουαρίου 2016), αλλά με αποφάσεις της δημοτικής ομάδας Μαυρίδη – Φωκιανού πήρε δύο παρατάσεις και πήγε για το τέλος Δεκεμβρίου. Τα ντοκουμέντα που παρουσιάζουμε τους εκθέτουν… Το χειρότερο με την υπόθεση είναι ότι ο εργολάβος διεκδικεί για τις καθυστερήσεις αυτές επί πλέον κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Κι επειδή είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή οι υπεύθυνοι θα δώσουν λόγο ξεκίνησε ο πόλεμος που λέγαμε με σκοπό να θολώσουν τα νερά.

Τα ψέματα που λένε και γράφουν δεν έχουν προηγούμενο. Γκεμπελισμός 100%… Ίδιο ύφος και ίδιο περιεχόμενο σε όλες τις ανακοινώσεις. Προφανώς γιατί όλες έχουν τον ίδιο καθοδηγητή. Αλλά δεν τους βγαίνουν τα κουκιά. Γιατί όσο κι αν ψάξουν δεν θα βρούνε μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κατά της ολοκλήρωσης του έργου. Το αντίθετο συμβαίνει. Όλοι υποστηρίζουμε την έγκαιρη παράδοση του έργου. Αλλά δεν θα αναλάβουμε ούτε τις αδυναμίες του νυν δημάρχου Αν. Μαυρίδη, ούτε τις ανασφάλειες του τέως Δ. Φωκιανού, ο οποίος υπέγραψε το μεγάλο έργο με μια μικρή έκπτωση μόλις 18%. Δεν θα αναλάβουμε τις τεράστιες ευθύνες που έχουν. Και για τον λόγο αυτό δεν ψηφίσαμε το νέο χαράτσι σε βάρος των κατοίκων.  

Οι ίδιοι έφεραν τις δύο παρατάσεις που έδεσαν τον Δήμο

Η καθυστέρηση οφείλεται αποκλειστικά στις δικές τους αστοχίες.

Το έργο, σύμφωνα με τη σύμβαση που υπέγραψε στις 24/2/2014 ο τέως δήμαρχος Δ. Φωκιανός και η οποία δεν πέρασε ποτέ από το Δημοτικό Συμβούλιο, έπρεπε να παραδοθεί στις 24 Φεβρουαρίου 2016. Αλλά δεν παραδόθηκε.

Έδωσαν δυο παρατάσεις, τις οποίες η δική μας παράταξη, η Συμμαχία Πολιτών, δεν ψήφισε. Και τώρα, δυστυχώς, δικαιώνεται. 

Έγγραφο για την πρώτη παράταση του έργου στο Ο.Τ.9
Έγγραφο για την πρώτη παράταση του έργου στο Ο.Τ.9

Πρώτη παράταση: Η δημοτική αρχή Μαυρίδη – Φωκιανού έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο, στις 9 Ιουνίου 2015, και ψήφισε για παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης του έργου επί ένα τετράμηνο, έως τις 13 Ιουνίου 2016. Οι δικές μας τότε φωνές δεν εισακούστηκαν. Αυτοί που τώρα κάνουν τους «Ηρακλείς του στέμματος» ψήφισαν… αμάσητη την εισήγηση. Φυσικά η παράταξή μας (Θεοδωρακόπουλος, Μπαλδεράνος, Σοκορέλη) ψήφισε όχι. Το έργο πήγε λοιπόν πιο πίσω και ο εργολάβος απαιτεί επί πλέον 283.000 ευρώ.

Δεύτερη παράταση: Η δημοτική ομάδα Μαυρίδη – Φωκιανού έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο, στις 9 Φεβρουαρίου 2016 και ψήφισε νέα παράταση έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016, σημειώνοντας ότι δεν «ευθύνεται ο εργολάβος». Αν λοιπόν ο εργολάβος διεκδικήσει ακόμη κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ποιος θα τον αποζημιώσει; Τι λένε τα…παπαγαλάκια;

Οι φωνές του πρώην αντιδημάρχου και δημοτικού συμβούλου της Συμμαχίας Πολιτών Κώστα Μπαλδεράνου, ο οποίος και καταψήφισε (ο υπογράφων απουσίαζε σε διεθνές συνέδριο στο Κατάρ) όταν προσπαθούσε να σώσει το Δ.Σ. από νέα γκάφα, ακούγονται ακόμα. Αυτοί όμως είχαν γραμμή να ψηφίσουν.

Έγγραφο για τη δεύτερη παράταση του έργου στο Ο.Τ.9
Έγγραφο για τη δεύτερη παράταση του έργου στο Ο.Τ.9

Τα δυο αυτά κρίσιμα λάθη οδήγησαν τη δημοτική ομάδα Μαυρίδη – Φωκιανού στην άδικη και προκλητική απόφαση για το νέο χαράτσι. Κι ενώ στην αρχή μιλούσαν για την οριστική κατάργησή του, όταν ήρθαν οι εντολές από τον «μεγάλο κηδεμόνα» σιώπησαν και… ψήφισαν αδιαφορώντας για τους πολίτες.

Και είναι δειλία να κρύβεται τώρα ο δήμαρχος όταν πριν ενάμισι μήνα μας έστειλε και την επίσημη εισήγηση της Οικονομικής Υπηρεσίας (αρ. πρ. 6788/2-6-2016) για την ολική κατάργηση του ειδικού τέλους. Μια εισήγηση που ανατράπηκε την ώρα της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής (6 Ιουνίου), προφανώς μετά από εντολή… άνωθεν. Τα ντοκουμέντα (αρ. 3) που δημοσιεύουμε τους εκθέτουν όλους.

Ποιοι ευθύνονται λοιπόν για τις παρατάσεις και τις καθυστερήσεις του έργου; Μόνο εμπαθείς δεν βλέπουν. Άρα δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη να αντιληφθείτε γιατί έβγαλαν στους δρόμους τα… παπαγαλάκια. Αυτοί που τους κατευθύνουν βλέπουν ότι οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και έχουν πανικοβληθεί.

Εισήγηση δημοτικής Αρχής για την κατάργηση του ειδικού τέλους στο Ο.Τ.9
Εισήγηση δημοτικής Αρχής για την κατάργηση του ειδικού τέλους στο Ο.Τ.9

Τελευταία, όμως, καθώς τα παπαγαλάκια αυτό γελοιοποιούνται, ο «μεγάλος» έφτιαξε ένα νέο παραμύθι. Βγαλμένο κι αυτό από τεύχη του γκεμπελισμού. Η… φοβερή κατηγορία είναι ότι κάποια μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου πήγαν στην Περιφέρεια την ημέρα της συζήτησης. Γιατί πήγαν; Μήπως πήγαν για να σταματήσουν το έργο; Μα ξέχασαν οι γκεμπελίσκοι ότι όλοι έχουμε ψηφίσει να ζητήσουμε την ανάληψη του κόστους από την Περιφέρεια; Ούτε αυτό δεν θυμούνται; Θα απαντήσω, αλλά μόνο για εμένα, που με… προσέχουν ιδιαιτέρως. Και μου ρίχνουν εδώ και έξι χρόνια λάσπη με το… καντάρι. Λάσπη όμως που επιστρέφει στους ίδιους και στον «μεγάλο τους κηδεμόνα».

Να γνωρίζουν λοιπόν ότι ούτε αυτοί, ούτε και τα πολυποίκιλα συμφέροντα της περιοχής με τρομάζουν. Τη διαυγέστατη θητεία μου στον Δήμο Πεύκης δεν μπόρεσαν να την κηλιδώσουν, όσο κι αν προσπάθησαν. Τους προκάλεσα να κάνουν όσους ελέγχουν ήθελαν στην Πεύκη, αλλά ταυτοχρόνως και στη Λυκόβρυση, αλλά κοιτούσαν… ψηλά. Πήγα λοιπόν στην Περιφέρεια και θα πηγαίνω παντού όπου συζητούνται θέματα για τον Δήμο μας, ως επικεφαλής της μεγαλύτερης δημοτικής παράταξης της αντιπολίτευσης, χωρίς να παίρνω την άδειά τους. Το ερώτημα όμως είναι γιατί δεν ήρθαν και αυτοί που τώρα υβρίζουν. Κανένας τους δεν ήταν στην Περιφέρεια. Άρα και όσα γράφουν με θρασύτητα πέρα από ψευδή είναι προφανώς «κατά παραγγελία».

Και θεωρώ ξεπεσμό να συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κ. Νικολιδάκης, ο οποίος έχει καθήκον να είναι ενωτικός και να εκφράζει ολόκληρο το σώμα. Αλλά τι μπορείς να περιμένεις από κάποιον ο οποίος από θερμός πολέμιος του χαρατσιού, που είχε επιβάλει η διοίκηση Φωκιανού, να εμφανίζεται τώρα «κυνηγός κεφαλών» συναδέλφων του.

Πώς αλλάζουν οι καιροί…

Επίσης μου έκανε χείριστη εντύπωση ότι η πρώην πρόεδρός του Δημοτικού Συμβουλίου, Γ. Ποριώτου, έφθασε στο σημείο να με καταγγέλλει από τη… Ρόδο που κάνει τις διακοπές της. Παρόλα αυτά της εύχομαι να τη δούμε σύντομα να αξιοποιείται σε κάποια θέση.

Κλείνοντας και αφού επισημάνω ότι οι «αγωνιστές»… ξέχασαν να αναφέρουν έστω και μια λέξη για το ημιτελές κλειστό Λυκόβρυσης, ξεκαθαρίζω μια για πάντα. Στα παιγνιδάκια τους δεν θα πάρουμε μέρος. Ούτε βεβαίως και θα  τους αφήσουμε στο απυρόβλητο. Η περίοδος χάριτος τελείωσε. Οι πολίτες θα πληροφορηθούν ποιοι επέβαλαν, σε δύσκολες εποχές, τη νέα φορολόγηση. Και ποιοι επί χρόνια τους παραπλανούσαν. Λέξη δεν έβγαζαν για το κουφάρι του κλειστού γυμναστηρίου και έπρεπε να φωνάξουμε εμείς για βγει το θέμα στην επιφάνεια. Στα κρυφά ετοίμαζαν εκεί και το διαδημοτικό «πράσινο σημείο» διαχείρισης απορριμμάτων για να υποβαθμίσουν τη Λυκόβρυση.

Υ.Γ. 1: Τιμητική εξαίρεση στον κατήφορο των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας που εκλέγονται στη Λυκόβρυση είναι ο αντιδήμαρχος και αναπληρωτής και συνεπώνυμος του δημάρχου, Αναστάσιος Μαυρίδης, ο οποίος δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία για την επιβολή του νέου χαρατσιού. Προβλέπω ότι το σύστημα θα δώσει εντολή να τον αντικαταστήσουν…

Υ.Γ. 2:  Για το διχαστικό κλίμα που προσπαθούν να περάσουν επιτιθέμενοι στην Πεύκη και τους Πευκιώτες θα επανέλθω, γιατί νομίζω δεν γίνεται τυχαία. Προέρχεται από πανικό. Και τα παίζουν όλα αδιαφορώντας για την ενότητα του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet