Διήμερο ευαισθητοποίησης για το Περιβάλλον πραγματοποιήθηκε από το ΠΕΑΠ
Ποιότητα Ζωής

Διήμερο ευαισθητοποίησης για το Περιβάλλον πραγματοποιήθηκε από το ΠΕΑΠ

Διήμερο αφιερωμένο στο περιβάλλον συνδιοργάνωσαν το ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και ο Λαογραφικός & Ιστορικός Σύλλογος Πεύκης «Οι Πευκιώτικες Ρίζες» το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε συμβολικό φύτεμα δέντρων στην Πεύκη (στο τρίγωνο των οδών Δαγκλή και Ελ. Βενιζέλου), με τη συμμετοχή των προσκόπων και μαθητών του Δήμου, ενώ την Κυριακή στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης έγινε η παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος «Life DeBag» για τον περιορισμό της πλαστικής ρύπανσης στους ωκεανούς, από τον καθηγητή Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Γεώργιο Παπαθεοδώρου. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο γνωστός παρουσιαστής, που αποτελεί κεντρικό πρόσωπο της ευρωπαϊκής καμπάνιας, Νίκος Παπαδάκης.

Η πρόεδρος του ΠΕΑΠ Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη στην ομιλία της τόνισε ότι «το ΠΕΑΠ, ως ειλικρινής συμπαραστάτης κάθε συλλόγου, αλλά και φορέα που αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που βρίσκουν στο επίκεντρο τον Άνθρωπο και το Περιβάλλον που τον φιλοξενεί, δεν μπορεί παρά να αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο διαχρονικά μηνύματα που μας εκφράζουν όλους. Τιμώντας την αμφίδρομη σχέση αλληλοεκτίμησης και ευρύτερων συνεργασιών που έχουμε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια με την πρόεδρο του Λαογραφικό – Ιστορικού Συλλόγου “Πευκιώτικες Ρίζες” κα Πιπερίγκου, αλλά και με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αισθάνομαι ιδιαίτερα συγκινημένη, όταν καταφέρνουμε από κοινού να συνδέουμε απόλυτα την Ιστορία της ευλογημένης σποράς των πρώτων κατοίκων της αγαπημένης μας πόλης, της Μαγκουφάνας, της Πεύκης, με δράσεις συνυφασμένες με το περιβάλλον και τον πολιτισμό».

Το τμήμα παραδοσιακών χωρών του ΠΕΑΠ πλαισίωσε χορευτικά την εκδήλωση
Το τμήμα παραδοσιακών χωρών του ΠΕΑΠ πλαισίωσε χορευτικά την εκδήλωση

Η κα Πατούλη μίλησε, επίσης, με θερμά λόγια για τον κ. Γ. Παπαθεοδώρου, ο οποίος στην παρουσίαση του ανέδειξε με άμεσο τρόπο το πρόβλημα της πλαστικής ρύπανσης και τα μέτρα που πρέπει να παρθούν, ευαισθητοποιώντας ταυτόχρονα το κοινό για τις ενέργειες – πρωτοβουλίες που μπορούμε όλοι να αναλάβουμε σε ατομικό, αλλά και συλλογικό επίπεδο για τον περιορισμό του δυσμενούς περιβαλλοντικού φαινομένου.

Την εκδήλωση πλαισίωσε το τμήμα παραδοσιακών χορών του ΠΕΑΠ, τα μέλη του οποίου έδωσαν μια αύρα καλλιτεχνικής προοπτικής με χορούς της θάλασσας (από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες), ενώ ακολούθησαν βραβεύσεις του Συλλόγου «Πευκιώτικες Ρίζες» με συμβολικό χαρακτήρα.

Δημοτικοί σύμβουλοι και πολίτες παρακολούθησαν την εκδήλωση
Δημοτικοί σύμβουλοι και πολίτες παρακολούθησαν την εκδήλωση

Μεταξύ άλλων την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: η αντιδήμαρχος Πεύκης Έφη Τσεκούρα, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Εκπαίδευσης & Εθελοντισμού Νίκος Γκαραβέλλας, οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων – δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και Δημήτρης Κωνστάντος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Μπαλδεράνος και Γιώργος Κωνσταντόπουλος, η πρόεδρος του ΝΠΔΔ Δήμου Ηρακλείου κα Αγγελοπούλου και ο αντιπρόεδρος, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΕΑΠ, καθώς και πρόεδροι συλλόγων και φορέων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, καθώς και πολλοί πολίτες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet