Απαλλάσσονται από δημοτικά τέλη επιχειρήσεις σε Λυκόβρυση-Πεύκη που επλήγησαν από την Covid-19
Print Friendly, PDF & Email
Επιχειρήσεις – Αγορά

Απαλλάσσονται από δημοτικά τέλη επιχειρήσεις σε Λυκόβρυση-Πεύκη που επλήγησαν από την Covid-19

Την απαλλαγή από την καταβολή ενιαίων ανταποδοτικών δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού για επιχειρήσεις που διέκοψαν τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διάδοσης του κορωνοϊού, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης-Πεύκης, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με την απόφαση 86/2020, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη λήψη μέτρων με σκοπό την οικονομική ελάφρυνση αυτών των επιχειρήσεων ως εξής:

  • Για τις επιχειρήσεις εντός των ορίων του Δήμου Λυκοβρυσης-Πεύκης, που διέκοψαν τη λειτουργία τους, για προληπτικούς ή κατασταλτικούς λόγους, σε εφαρμογή των σχετικών περιορισμών, ο Δήμος προτίθεται να προβεί στην απαλλαγή ενιαίων ανταποδοτικών δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού, όπως αυτά προβλέπονται στις διατάξεις πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του αρ. 1 του ν. 25/1975 (Α΄74,) για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί. 
  • Το μέτρο ισχύει για τους επαγγελματικούς λογαριασμούς παροχής ρεύματος, των επιχειρήσεων που διέκοψαν τη λειτουργία τους και των οποίων οι ΚΑΔ ανήκουν στις λίστες διακοπής αυτών, σύμφωνα με τα σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις.

Η διοίκηση του Δήμου επισημαίνει ότι για την απαλλαγή αυτών των τελών, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν Υπεύθυνη Δήλωση-Αίτηση, η οποία θα συνοδεύεται από τα κάτωθι δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση (Επισυνάπτεται).
  2. Αντίγραφο λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος για τις περιόδους διακοπής της λειτουργίας των επιχειρήσεων.
  3. Αποδείξεις πληρωμής των ως άνω λογαριασμών.
  4. Ε9 για ιδιόκτητα ακίνητα ή πρόσφατο μισθωτήριο για μισθωμένα ακίνητα.
  5. Αποδεικτικό για το χρόνο διακοπής λειτουργίας της επιχείρησης (έντυπο δήλωσης αναστολής που υποβλήθηκε στο πρόγραμμα Εργάνη, από το οποίο προκύπτουν οι ΚΑΔ της επιχείρησης και τεκμαίρεται η ολοσχερής διακοπή της λειτουργίας της).

Η χρονική περίοδος που αφορά στην απαλλαγή των τελών ξεκινά από την ημερομηνία διακοπής της λειτουργίας των επιχειρήσεων σε εφαρμογή των μέτρων που ελήφθησαν για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού και μέχρι την άρση αυτών, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή.

Η αίτηση με τα συνημμένα δικαιολογητικά θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο e-mail: [email protected] και κατ’ εξαίρεση στο Πρωτόκολλο του Δήμου, κατόπιν ραντεβού στον τηλ. αριθμό επικοινωνίας: 210 6145152, σύμφωνα με τη διοίκηση.

Ημερομηνία έναρξης: 1/3/2021.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τμήμα Εσόδων, Περιουσίας και Εμπορικών Δραστηριοτήτων του Δήμου (αρμόδιος: Βασίλης Παπαγρηγορίου, τηλ. αριθμός επικοινωνίας: 210 6145460).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet