Λυκόβρυση Πεύκη.-: Τι συζητήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή για τη δημοπρασία του αναψυκτηρίου
Επιχειρήσεις – Αγορά

Λυκόβρυση Πεύκη.-: Τι συζητήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή για τη δημοπρασία του αναψυκτηρίου

Τα τεκταινόμενα σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης που διεξήχθη σήμερα, Δευτέρα 1η Οκτωβρίου 2018, σχολιάζει ο επικεφαλής της παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.-, Δημήτρης Κωνστάντος, αναφορικά με το θέμα της δημοπρασίας για την εκμίσθωση του αναψυκτηρίου στο Ο.Τ.9 στη Λυκόβρυση.

Συγκεκριμένα, αναφορικά με τη συζήτηση στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για την αυριανή επαναληπτική δημοπρασία του αναψυκτηρίου στο Ο.Τ.9 ο κ. Κωνστάντος επισημαίνει τα εξής:

Όπως είχαμε ενημερώσει με σχετική μας ανακοίνωση, στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής θέσαμε το ζήτημα της αναβολής της αυριανής επαναληπτικής δημοπρασίας του αναψυκτηρίου στο Ο.Τ.9 Λυκόβρυσης λόγω της ελλιπούς δημοσιότητας για μια τόσο σημαντική διαδικασία που αφορά ένα από τα κύρια «τοπόσημα» πλέον του ενιαίου Δήμου μας.

Η αρχική αντίδραση του δημάρχου ήταν ιδιαίτερα «νευρική» αναφερόμενος σε φήμες που, όπως είπε ο ίδιος του μεταφέρονται και αναφέρονται σε μια προσπάθεια «απευθείας» ανάθεσης του αναψυκτηρίου εκ μέρους της διοίκησης του Δήμου. Εξηγήσαμε ότι η δική μας παρέμβαση δεν έχει καμία σχέση με παρόμοιες «φήμες» και επιμείναμε στην ουσία του θέματος. Ο κ. Μαυρίδης στη συνέχεια επικαλέστηκε τις Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου οι οποίες τον ενημέρωσαν ότι δεν μπορεί να αναβληθεί / ματαιωθεί η επαναληπτική δημοπρασία. Αυτό επιβεβαίωσε και η διευθύντρια των Οικονομικών Υπηρεσιών που ήταν παρούσα στη συζήτηση.

Στην επιμονή μας και στη δυνατότητα που υπάρχει με βάση τους όρους της διακήρυξης για ματαίωση της δημοπρασίας, η διευθύντρια της Οικονομική Υπηρεσίας ενημέρωσε ότι αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά την πραγματοποίησή της χωρίς απαιτήσεις μάλιστα από τον πιθανό πλειοδότη εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον.

Επισημάνθηκε επιπρόσθετα εκ μέρους μας ότι δεν είναι δυνατό η περίληψη της δημοπρασίας να αναφέρει ως ημερομηνία διενέργειας την Τρίτη 2 Οκτωβρίου και οι αναλυτικοί όροι της διακήρυξης να αναγράφουν την 9η Αυγούστου 2018, ημερομηνία που είχε πραγματοποιηθεί η πρώτη και άγονη δημοπρασία.

Διευκρινίσεις ζητήθηκαν και από τα άλλα δύο μέλη της αντιπολίτευσης στην Οικονομική Επιτροπή για τη διαδικασία με την οποία ορίστηκε η συγκεκριμένη ημερομηνία για την επαναληπτική δημοπρασία.

Υπενθυμίζουμε ότι αν και η αυριανή επαναληπτική δημοπρασία είναι άγονη, τότε σύμφωνα με τη νομοθεσία το θέμα μπορεί να παραπεμφθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για προσδιορισμό νέων όρων και απευθείας ανάθεση κάτι που πρωτίστως η διοίκηση του Δήμου θα έπρεπε να θέλει να αποφύγει για πολλούς λόγους.

Συμπερασματικά από τη συζήτηση κατέστη προφανής η προχειρότητα και η γραφειοκρατική αντίληψη που χαρακτηρίζει τη διοίκηση, αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, η αποδεδειγμένη έλλειψη ενημέρωσης και δημοσιότητας και η τοποθέτηση «ήξεις αφήξεις» του δημάρχου, ο οποίος υπεραμύνθηκε της διαδικασίας, ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τελικής ματαίωσης της δημοπρασίας ή και την πραγματοποίηση 2ης επαναληπτικής κάτι που στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 19ης Σεπτεμβρίου είχε απορρίψει σε σχετική τοποθέτησή μας.

Ευχόμαστε η αυριανή επαναληπτική δημοπρασία, μετά την επιμονή της διοίκησης για την πραγματοποίησή της, να μην περιπλέξει περισσότερο την υπάρχουσα κατάσταση, τονίζοντας ότι η όλη διαδικασία επιλογής πλειοδότη στο αναψυκτήριο οφείλει να είναι κρυστάλλινη και διάφανη σε όλες τις παραμέτρους και να επιβεβαιωθεί στην πράξη ο ανταγωνισμός, όχι να ταιριάζει περισσότερο σε «απευθείας ανάθεση».

Τέλος, όσον αφορά στις Οικονομικές Υπηρεσίες να θυμίσουμε ότι μια δική τους λανθασμένη εισήγηση για τη μεταφορά του περιπτέρου στη Λυκόβρυση έχει επιφέρει τεράστια αναστάτωση στα θεσμικά όργανα του Δήμου, Δημοτικό Συμβούλιο, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, Τοπικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης, με αποκορύφωμα τη μήνυση που έχουμε δεχθεί εννέα δημοτικοί σύμβουλοι που ταχθήκαμε με το μέρος του νόμου και όχι της εισήγησης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet