Άννα Ασπραδάκη: Ενότητα και ομοψυχία το διαχρονικό μήνυμα του 1821
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Άννα Ασπραδάκη: Ενότητα και ομοψυχία το διαχρονικό μήνυμα του 1821

Μήνυμα για τη σημερινή εθνική επέτειο απευθύνει η πρόεδρος του νομικού προσώπου Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης ΚΟΙΠΑΠ, Άννα Ασπραδάκη, στο οποίο και αναφέρει τα εξής:

Η 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί την κορυφαία πράξη αυτοσυνειδησίας του Ελληνισμού, διεκδικώντας την πολιτική και ιστορική του ύπαρξη. Το αδάμαστο φρόνημα και η αγάπη του Έθνους μας για την Ελευθερία κατάφεραν να ανατρέψουν τις ισορροπίες και να επιτύχουν το αδιανόητο για τον Ελληνισμό. Την ανεξαρτησία του.

«Όταν αποφασίσαμε να κάμουμε την επανάσταση» έλεγε το 1838 ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, «δεν συλλογιστήκαμε ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχουμε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι βαστούσαν τα κάστρα και τις πόλεις, αλλά ως μια βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας».

Το μήνυμα αυτού του ιστορικού άθλου παραμένει πάντα διαχρονικό και επίκαιρο. Μας διδάσκει τη σημασία της ενότητας και της ομοψυχίας των Ελλήνων σε κοινούς αγώνες, κοινές αξίες, κοινούς στόχους. Η εποχή μας, μας επιβάλλει να κάνουμε μια ακόμη Επανάσταση, αυτή τη φορά εσωτερική. Να σταματήσουμε τις όποιες παθογένειες και να ενεργοποιήσουμε τα ταλέντα και τη δημιουργικότητά μας, προκειμένου η πατρίδα μας να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον, οικοδομώντας στα καλύτερα και όχι στα σκοτεινά ένστικτα της κοινωνίας.

Καλούμαστε να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές το μέλλον που τους αξίζει. Οι αξίες και τα ιδανικά των αγωνιστών του 1821 εξακολουθούν να εμπνέουν όλους, όσο μακριά από την Πατρίδα και αν βρίσκονται. Με εθνική ενότητα και ομοψυχία, ο Ελληνισμός θα κερδίσει και τούτη, τη διαφορετική, αλλά κρίσιμη για το μέλλον του Έθνους, μάχη.

Εκ μέρους του ΚΟΙΠΑΠ θα καταθέσουν στεφάνια και στις δύο Δημοτικές Ενότητες μαθητές των δημοτικών παιδικών μας σταθμών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet