Αίτηση χρηματοδότησης για τις υπηρεσίες Πολ. Προστασίας και Πολεοδομίας υπέβαλε ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Αίτηση χρηματοδότησης για τις υπηρεσίες Πολ. Προστασίας και Πολεοδομίας υπέβαλε ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης

Νέα αίτηση χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» υπέβαλε ο  Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Πράξη με τίτλο «Προμήθεια και Εγκατάσταση Εφαρμογών για Δράσεις και Μέτρα ενίσχυσης της διοικητικής ικανότητας για την αντιμετώπιση κινδύνων του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης» έγινε στο πλαίσιο της Πρόσκλησης AT 08 και έχει προϋπολογισμό 608.096,00 ευρώ.

Η Πράξη συνίσταται από δύο υποέργα, το πρώτο αφορά στην προμήθεια ειδικού εξοπλισμού και στην ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών για την προστασία του Δήμου από φυσικές καταστροφές και το δεύτερο υποέργο στην παροχή υπηρεσιών ψηφιοποίησης και στην ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων για την ενίσχυση της διοικητικής ικανότητας των Τεχνικών Υπηρεσιών και του τμήματος Πολεοδομίας του Δήμου, επισημαίνει η διοίκηση.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης και γενικός γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής, Τάσος Μαυρίδης, δήλωσε σχετικά:

«Αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα προκειμένου να ενισχύσουμε τις δυνατότητες μας στην πολιτική προστασία, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας.

»Στο πρώτο υποέργο έχουμε εντάξει ένα όχημα 4 x 4, που διαθέτει εξοπλισμό πυρόσβεσης, δεξαμενή νερού, αλλά και αποχιονισμού με λεπίδα και αλαταοδιανομέα, ώστε να είναι χρήσιμο τόσο στην αντιμετώπιση πυρκαγιάς την αντιπυρική περίοδο, όσο και σε χιονόπτωση τον χειμώνα. Έχουμε εντάξει ακόμη ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης εκτάκτων αναγκών με κάμερες επιτήρησης και ανίχνευσης πυρασφάλειας, μετεωρολογικό σταθμό και λοιπό εξοπλισμό.

»Με το δεύτερο υποέργο σχεδιάζουμε να προχωρήσουμε στη διαλειτουργικότητα των συστημάτων και την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών προς τον πολίτη, ώστε να παρέχουμε ολοκληρωμένη, έγκυρη και θεσμικά ασφαλή πληροφορία από τις τεχνικές μας υπηρεσίες και το τμήμα Πολεοδομίας. Έτσι περιορίζουμε τη γραφειοκρατία και βελτιώνουμε τις δυνατότητες, ενόψει των αυξημένων αρμοδιοτήτων, που αναμένουμε να έχουν αυτές οι υπηρεσίες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet