Γ. Θεοδωρακόπουλος: Γιατί ο Δήμος κρατά κλειδωμένο το δημοτικό στάδιο Πεύκης;
Αθλητισμός

Γ. Θεοδωρακόπουλος: Γιατί ο Δήμος κρατά κλειδωμένο το δημοτικό στάδιο Πεύκης;

Πολλές απορίες έχει προκαλέσει το γεγονός ότι το Δημοτικό Στάδιο Πεύκης, «ένας από τους πλέον γραφικούς και φιλικούς στους αθλούμενους χώρος,  χωρίς μπετόν και τσιμεντένιες εξέδρες», παραμένει κλειδωμένος, ενώ το κυβερνητικό απαγορευτικό των πρώτων ημερών έχει αρθεί επισήμως από την περασμένη Παρασκευή 6/11 επισημαίνει η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών. Όπως προσθέτει, η σχετική ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού διευκρινίζει με σαφήνεια σε ποια αθλήματα είναι ελεύθερη η προπόνηση στα στάδια την περίοδο της γενικής καραντίνας, δηλαδή από τις 7 έως τις 30 Νοεμβρίου, μεταξύ των οποίων και ο στίβος.

«Η απόφαση, λοιπόν, του δημάρχου κ. Μαυρίδη και της προέδρου του Νομικού Προσώπου (ΠΕΑΠ), όπου ανήκει το στάδιο, κ. Νικολαροπούλου, πέρα από το γεγονός ότι είναι ακατανόητη, είναι και μη νόμιμη» συνεχίζει η παράταξη. 

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της παράταξης, πρόεδρος των Ελλήνων Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) και πρώην δήμαρχος Πεύκης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, σημειώνει:

«Έχοντας μελετήσει την ΚΥΑ της Παρασκευής, αλλά βλέποντας την πόρτα του σταδίου κλειδωμένη, επικοινώνησα χτες τηλεφωνικώς με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά και τον ρώτησα εάν το απαγορευτικό συμπεριλαμβάνει και τον στίβο. Τον ρώτησα, γνωρίζοντας την απάντησή του. Μου είπε ό,τι ακριβώς αναφέρει η ΚΥΑ, δηλαδή ότι στο στάδιο μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα έως 60 αθλούμενοι. Και μάλιστα πρότεινε να ρυθμιστεί ο χρόνος παραμονής τους ανά μία ώρα, ώστε να μπορούν να γυμνάζονται ή αλλιώς να περπατούν στις τέσσερις διαδρομές του στίβου εκατοντάδες πολίτες την ημέρα. Του εξήγησα ότι αυτή η πολιτική εφαρμοζόταν από τον Ιούνιο, μετά το τέλος της πρώτης καραντίνας, έως τις 3 Νοεμβρίου. Και θεώρησε ότι ήταν μια σωστή πρακτική».

Και ο κ. Θεοδωρακόπουλος προσθέτει:

«Κατόπιν όλων αυτών, καλώ τους υπευθύνους του Δήμου, τον δήμαρχο κ. Μαυρίδη και την πρόεδρο του ΠΕΑΠ κ. Νικολαροπούλου, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ανοίξουν την πόρτα του κλειδωμένου σταδίου. Να μην παίζουν, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο, με τους κατοίκους της περιοχής μας που κατά εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες, επιθυμούν να περπατήσουν ή να κάνουν τζόκινγκ στο στάδιο. Η απόφασή τους θα πρέπει να έχει έναρξη λειτουργίας του σταδίου από τις 07.00 το πρωί και όχι από τις 08.00, όπως γινόταν έως τώρα. Επίσης να συμπεριλαμβάνει τη λειτουργία του σταδίου κάποιες ώρες και τα Σαββατοκύριακα, αφού αυτή την περίοδο έχουν ανασταλεί τα τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου. Αναμένουμε…»

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet