Γ. Κοκκινάς: H δημοτική αρχή Λυκόβρυσης-Πεύκης κάνει ό,τι μπορεί για την «εικόνα» αδιαφορώντας πλήρως για την ουσία
Κοινωνία

Γ. Κοκκινάς: H δημοτική αρχή Λυκόβρυσης-Πεύκης κάνει ό,τι μπορεί για την «εικόνα» αδιαφορώντας πλήρως για την ουσία

Ο κοινοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης, μέλος της παράταξης Δήμος Μπροστά+ Γιώργος Κοκκινάς επικρίνει τη δημοτική αρχή Λυκόβρυσης-Πεύκης για τον τρόπο που διαχειρίζεται τα ζητήματα της πόλης, σημειώνοντας ότι «προσφάτως η δημοτική αρχή προέβη σε μια ακόμα φιέστα (παραλαβής οχημάτων καθαριότητας) χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διοικητική παραλαβή των οχημάτων».

Ειδικότερα, ο κ. Κοκκινάς αναφέρει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε αναδείξει την πολιτική ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής στην διαχείριση της περιουσίας του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης.

Η διαχείριση δεν είναι μόνο οικονομική, είναι διοικητική, λειτουργική, περιβαλλοντική, αναπτυξιακή, αλλά και κοινωνική. Σε ό,τι αφορά στις τεχνικές υπηρεσίες, σχεδόν το σύνολο των έργων δεν ολοκληρώνονται στον χρόνο που προβλέπεται η σύμβαση τους, αλλά παρατείνονται, για πολλούς μήνες, ακόμα και χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, έχουμε υπογραμμίσει ότι οι πολύμηνες παρατάσεις των έργων εν τέλει οδηγούν σε αλλοίωση του ελεύθερου ανταγωνισμού, καθώς διαφέρει η οικονομική προσφορά ενός έργου αναλόγως την ταχύτητα εκτέλεσης του έργου.

Είναι εντυπωσιακό, ότι προσφάτως η δημοτική αρχή προέβη σε μια ακόμα φιέστα (παραλαβής οχημάτων καθαριότητας) χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διοικητική παραλαβή των οχημάτων. 

Παρά το γεγονός ότι το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού (εργαζόμενοι και συμβασιούχοι), καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την διατήρηση του επιπέδου της καθαριότητας και του φυσικού περιβάλλοντος, η δημοτική αρχή έχει εγκλωβιστεί στην διαχείριση των προσωπικών εξυπηρετήσεων της εκλογικής της βάσης.

Στην πραγματικότητα η δημοτική αρχή κάνει ό,τι μπορεί για την «εικόνα», αδιαφορώντας πλήρως για την ουσία. Δαπανά δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε απευθείας αναθέσεις, χωρίς όμως να προβαίνει στην εκπλήρωση των αυτονόητων υποχρεώσεων, όπως η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Για να αλλάξει αυτή η εικόνα θα πρέπει πρώτα από όλα οι δημότες και οι κάτοικοι να αντιληφθούν ότι οι αιρετοί και η δημοτική αρχή οφείλει να επιδιώκει το δημόσιο και το δημοτικό συμφέρον, λειτουργώντας αναπτυξιακά, για το συλλογικό καλό. Είναι δεδομένο ότι με την πάροδο του χρόνο το μήνυμα μας γίνεται αντιληπτό από την κοινωνία. Αυτή είναι η υποχρέωσή μας και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για το συμφέρον του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet