Γ. Στιβαχτής: Από διοίκηση… μηδέν και στο ΚΟΙΠΑΠ Λυκόβρυσης – Πεύκης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Γ. Στιβαχτής: Από διοίκηση… μηδέν και στο ΚΟΙΠΑΠ Λυκόβρυσης – Πεύκης

Για τις τελευταίες εξελίξεις στο νομικό πρόσωπο ΚΟΙΠΑΠ (Κοινωνική Προστασία – Αλληλεγγύη – Παιδεία) του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης σχετικά με τη «σύγκρουση αρμοδιοτήτων», όπως σημειώνει, αναφέρεται ο Γιώργος Στιβαχτής, γραμματέας της δημοτικής παράταξης Δήμος Μπροστά +.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Στιβαχτής επισημάινει:

Όπως μας προέτρεψαν, για να αλλάξουμε κάτι θα πρέπει να το αντιληφθούμε και να κατανοήσουμε τον τρόπο λειτουργίας του. Έτσι, λοιπόν, προσπαθήσαμε να διαβάσουμε και να ενημερωθούμε για τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Παρατήρησα λοιπόν ότι το ΚΟΙΠΑΠ συστάθηκε τον Απρίλιο του 2011, με την Υπουργική Απόφαση ΦΕΚ Β΄657/20-4-2011, ενώ χρειάστηκαν 6,5 ολόκληρα χρόνια τα πολύ έμπειρα στελέχη της δημοτικής αρχής για να τεθεί σε λειτουργία ο Οργανισμός Εσωτερικών Υπηρεσιών, που προβλέπει τις αρμοδιότητες του ΚΟΙΠΑΠ, με την Υπουργική Απόφαση ΦΕΚ Β΄ 4650/29-12-2017.

Σαν να μην έφτανε αυτή η καθυστέρηση, υπάρχουν κοινωνικές υπηρεσίες που προβλέπονται στον ΟΕΥ του ΚΟΙΠΑΠ και την ίδια στιγμή οι ίδιες υπηρεσίες προβλέπονται στον ΟΕΥ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης. Δηλαδή, υπάρχει ο ορισμός της κακοδιοίκησης, καθώς υπάρχει σύγκρουση αρμοδιοτήτων μεταξύ υπηρεσιών του Δήμου και του ΚΟΙΠΑΠ!!!

Τώρα, η δημοτική αρχή έρχεται, έναν χρόνο αφού τροποποίησε τον ΟΕΥ του Δήμου, με την Υπουργική Απόφαση ΦΕΚ Β 183΄/31-01-2019, να τον αλλάξει ξανά και να αυξήσει την σύγκρουση αρμοδιοτήτων, καθώς επιχειρεί να εντάξει σε υπηρεσίες του Δήμου δομές που ήδη προβλέπονται στον ΟΕΥ του ΚΟΙΠΑΠ, όπως το «Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι». Ουσιαστικά, δημιουργεί ένα διοικητικό μπάχαλο στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου. Άραγε γιατί;

Μήπως η δημοτική αρχή επιχειρεί να αλλάξει τον ΟΕΥ του Δήμου ώστε να  πολλαπλασιαστούν οι θέσεις ευθύνης; Μήπως με αυτό τον τρόπο, δηλαδή την ανάθεση καθηκόντων, θα δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις προϊσταμένων Διεύθυνσης και Τμημάτων;

Εν έτη 2020 θα ήταν τουλάχιστον απογοητευτικό να ασκεί κανείς διοίκηση σκεπτόμενος μόνο την υφαρπαγή της ψήφου.

Επειδή δεν πιστεύουμε στη φτηνή αντιπολίτευση και ως «άκαπνοι» που είμαστε πολιτικά, καλούμε τη δημοτική αρχή να δώσει τώρα στη δημοσιότητα τις αλλαγές στον ΟΕΥ, με αιτιολογημένο σκεπτικό και να δοθεί το περιθώριο χρόνου σε όλους τους ενδιαφερομένους φορείς, όπως το Σωματείο Εργαζομένων, οι δημοτικές παρατάξεις και εμπειρογνώμονες, να τοποθετηθούν, με θέσεις και προτάσεις.

Τέλος, δεν δηλώνουμε παντογνώστες, ούτε επιθυμούμε το αλάθητο, αλλά κάθε μέρα θα ενημερωνόμαστε και θα διεκδικούμε μια καλύτερη πόλη για τα παιδιά μας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα γίνουμε επαγγελματίες πολιτικοί…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet