Γ. Στιβαχτής: Τα κοντέινερ δεν θα… στεγάσουν τα όνειρα των παιδιών μας
Κοινωνία

Γ. Στιβαχτής: Τα κοντέινερ δεν θα… στεγάσουν τα όνειρα των παιδιών μας

Για «ανεπάρκεια», σε ό,τι αφορά την προετοιμασία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, σχετικά με τις κτηριακές υποδομές για τη φιλοξενία της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, κατηγορεί τη δημοτική αρχή ο Γιώργος Στιβαχτής, γραμματέας της δημοτικής παράταξης Δήμος Μπροστά+.

Στη σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Στιβαχτής αναφέρει:

Η ανεπάρκεια και η ανικανότητα έχουν ένα όριο και από ό,τι φαίνεται η παρούσα δημοτική αρχή έχει βαλθεί να ξεπεράσει τον εαυτό της…

Θα σας πάω λίγα χρόνια πίσω, το 2018, όταν ο δήμαρχος Τ. Μαυρίδης είχε επισκεφτεί τα υπό κατασκευή σχολεία στο Ηλιακό Χωριό και είχε δηλώσει «Ήδη έχουν τοποθετηθεί οι αίθουσες των 2 νηπιαγωγείων και με γρήγορους ρυθμούς συνεχίζονται παράλληλα οι κατασκευαστικές εργασίες του δημοτικού σχολείου. Συνεχίζουμε δυναμικά με έργα ουσίας γιατί νέα γενιά της Λυκόβρυσης και της Πεύκης».

Η συνέχεια γνωστή. Η εταιρεία που ανέλαβε το έργο δήλωσε χρεωκοπία και το έργο έχει παραμείνει ακόμα στο ίδιο σημείο. Φυσικά ο δήμαρχος ξέχασε τη δέσμευσή του για την αποπεράτωση του έργου με τη συμμετοχή του Δήμου. 

Η μη ολοκλήρωση του νηπιαγωγείου, μαζί με την έλευση της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, ήταν σίγουρο ότι θα έκανε το πρόβλημα ακόμα μεγαλύτερο. Όμως, κατά την προεκλογική περίοδο το 2019 και για να πουλήσει ακόμα λίγο σανό ο κύριος δήμαρχος και ο θίασός του, μας ενημέρωνε ότι δεν υπάρχει κάποιος λόγος να ανησυχούμε μιας και εκτός από τη δημιουργία του 6ου Νηπιαγωγείου Πεύκης θα τοποθετούσε 4 αίθουσες βαρέως τύπου (και όχι ελαφριάς κατασκευής όπως σχεδιάζει το υπουργείο) στο οικόπεδο επίθεση της οδού Σωκράτους 2 (Ελευθερίου Βενιζέλου) στη Δημοτική ενότητα Πεύκης.

Τώρα, 2 χρόνια μετά, η ανεπάρκεια, η ανικανότητα και τα ψέματα της δημοτικής αρχής μας έχουν φέρει στο σημείο να μην υπάρχει διαθέσιμος χώρος για την κάλυψη της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο λοιπόν της ανικανότητάς τους και των πελατειακών τους σχέσεων  η δημοτική αρχή αποστέλλει τεχνική έκθεση στις αρχές του μήνα που αναφέρει ότι για την επείγουσα ανάγκη κάλυψης της προσχολικής εκπαίδευσης θα προμηθευτούμε προκατασκευασμένες αίθουσες διδασκαλίας «ελαφράς» λυόμενης κατασκευής, αξίας 107.880,00€!!! Ένα ποσό που είναι μεγαλύτερο από όσο θα χρειαστεί να ολοκληρωθεί το νηπιαγωγείο στο Ηλιακό Χωριό.

Επιπλέον, εντάσσει όπως αναφέρει την εν λόγω προμήθεια στην εξαιρετική διαδικασία του άρθρου 32 του Νόμου 4412/2016, κάτι που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να δημοσιευτεί η διαπραγμάτευση, αλλά και να ορίσει η ίδια η δημοτική αρχή σε ποιους «βολικούς» προμηθευτές θα συμπεριλάβει στο έργο!!!  

Επομένως, με λίγα λόγια, η ανεπάρκεια της δημοτικής μας αρχής άφησε την πόλη μας χωρίς να έχει ολοκληρωθεί το νέο νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο στο Ηλιακό Χωριό, ήταν απροετοίμαστη για τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση και είπε ψέματα στους πολίτες και γονείς του Δήμου μας.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, για να καλύψει το πρόβλημα που δημιούργησε, αναθέτει το έργο σε εταιρείες χωρίς να προβεί σε διαγωνισμό…

Έχουμε γελάσει με τα καμώματα σας, έχουμε γίνει ρεζίλι παντού με την ανικανότητά σας, όμως εδώ βάζουμε κάποια όρια. Τα παιδιά μας δεν αξίζουν και δεν θα επιτρέψουμε να έχουν αυτού του είδους την εκπαίδευση. Με το μέλλον των παιδιών μας εσείς δεν θα παίξετε. Αν είχατε την ευθιξία ίσως να είχατε παραιτηθεί, αλλά επειδή δεν θα το κάνετε, από εδώ και πέρα θα μας βρείτε απέναντι σας…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet