Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης: Προχωρά η κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες
Κοινωνία

Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης: Προχωρά η κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης», προϋπολογισμού 112.800,00 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από δημοτικούς πόρους και από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του υπουργείου Εσωτερικών. Πιο συγκεκριμένα η χρηματοδότηση από ίδιους πόρους είναι 68.160,00 ευρώ και από το υπουργείο 44.640,00 ευρώ, ενώ υλοποιείται σε 16 σχολικές μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή ραμπών στο 4ο και 5ο Νηπιαγωγείο Πεύκης, στο 2ο και 4ο Νηπιαγωγείο Λυκόβρυσης, στο 2ο Δημοτικό Λυκόβρυσης, στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο Πεύκης, στο Γυμνάσιο Λυκόβρυσης, στο 2ο Γενικό Λύκειο Πεύκης και στο Γενικό Λύκειο Λυκόβρυσης. Επίσης έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή WC Ατόμων με αναπηρία στο 1ο και 3ο και 4ο Νηπιαγωγείο Πεύκης, στο 3ο Νηπιαγωγείο Λυκόβρυσης, στο 1ο, στο 3ο και στο 4ο Δημοτικό Πεύκης, στο 2ο Δημοτικό Λυκόβρυσης , στο 2ο Γυμνάσιο Πεύκης και στο Γενικό Λύκειο Λυκόβρυσης.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης δηλώνει σχετικά:

«Άλλο ένα έργο που χρηματοδοτείται από το υπουργείο Εσωτερικών και από ίδιους πόρους υλοποιείται στον Δήμο μας. Εντάσσεται στη στρατηγική μας να καταστήσουμε προσβάσιμα τα δημοτικά κτήρια για τα άτομα με αναπηρία και για αυτό αξιοποιήσαμε αυτό τον άξονα του προγράμματος “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ”. Θα συνεχίσαμε να αξιοποιούμε κάθε χρηματοδότηση προκειμένου να αναβαθμίσουμε τα κτίρια του Δήμου μας και ιδιαίτερα τις σχολικές μονάδες, καθώς η νέα γενιά αποτελεί κεντρική προτεραιότητα για αυτή τη δημοτική αρχή».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet