Δήμος Μπροστά+: Η δημοτική αρχή Λυκόβρυσης – Πεύκης να σταματήσει τις… διακοπές διαρκείας
Κοινωνία

Δήμος Μπροστά+: Η δημοτική αρχή Λυκόβρυσης – Πεύκης να σταματήσει τις… διακοπές διαρκείας

Ο Δήμος Μπροστά+ κρούει τον «κώδωνα του κινδύνου» στην κοινωνία Λυκόβρυσης – Πεύκης αναφορικά με τα οικονομικά του Δήμου, ενώ αποδίδει ευθύνες στη δημοτική αρχή «για την απόλυτη εγκατάλειψη στην οποία έχει περιέλθει η πόλη».

Ειδικότερα, η παράταξη σημειώνει ότι «στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η δημοτική αρχή μετέφερε 168.000 ευρώ από χρήματα που προορίζονταν για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού, σε κωδικούς για την καταβολή της τακτικής μισθοδοσίας των εργαζομένων», ενώ προσθέτει ότι «αυτό επιβεβαιώνει την δεινή οικονομική κατάσταση του Δήμου και το πρόβλημα ρευστότητας, καθώς ο Δήμος αδυνατεί να χρηματοδοτήσει βασικά μέτρα για τη στήριξη κατοίκων και επιχειρήσεων, που έχουν πληγεί από την πανδημία».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης ο Δήμος Μπροστά+ κάνει λόγο για «πολιτική εντολή του δημάρχου, εξαιτίας της οποίας, οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής αρχής και όσοι δημοτικοί σύμβουλοι στηρίζουν την δημοτική αρχή καταψήφισαν την πρόταση της αντιπολίτευσης για τη διενέργεια συζήτησης για τη λήψη μέτρων στήριξης κατοίκων και επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία» συμπληρώνοντας:

«Αντίστοιχα, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επισημάναμε ότι ενώ η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει από την 1η Μαΐου, δεν έχουν καθαριστεί από τα ξερά χόρτα πολλά δημοτικά και ιδιωτικά οικόπεδα.

»Αυτή η εγκατάλειψη είχε ως αποτέλεσμα να καεί οικόπεδο στην Λυκόβρυση, από φωτιά που ξεκίνησε από εγκατάσταση της ΔΕΗ, ενώ πολύ κοντά στην εστία της φωτιάς βρίσκονται μεγάλες δεξαμενές με εύφλεκτο υλικό». 

Τέλος, η παράταξη τονίζει ότι «δυστυχώς, καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της απόλυτης εγκατάλειψης, με ευθύνες του δημάρχου και της δημοτικής αρχής, οι οποίοι ενδιαφέρονται μόνο για την προσωπική τους προβολή. Τους καλούμε να αναλογιστούν τις ευθύνες που έχουν και να σταματήσουν τις διακοπές διαρκείας». 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet