Δήμος Μπροστά+: Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού… χωρίς Φεστιβάλ
Activekids.gr
Κοινωνία

Δήμος Μπροστά+: Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού… χωρίς Φεστιβάλ

Ότι «ο θεσμός του Φεστιβάλ για την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε φέτος στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης» τονίζει ο Αντώνης Χαριτάκης, μέλος του Δ.Σ. του ΠΕΑΠ.

Στην ανακοίνωσή του με τίτλο «Παγκόσμια Ημέρα… χωρίς Φεστιβάλ» ο κ. Χαριτάκης αναφέρει:

«Η 1η Ιουνίου καθιερώθηκε το 1925 από τη Παγκόσμια Συνέλευση για την ευημερία του παιδιού της Γένοβας ως Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού και είναι αφιερωμένη σε αυτά τα πλάσματα που κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο και που οφείλουμε να τους παραδώσουμε ένα μέλλον αντάξιο των ονείρων τους.

Τα παιδιά σήμερα βρίσκονται αντιμέτωπα με πολλές και σημαντικές προκλήσεις, που στην ευαίσθητη ψυχή τους αφήνουν σοβαρά αποτυπώματα, τα οποία δεν μας επιτρέπεται να παραβλέψουμε. Η παιδική εργασία, η φτώχεια, ο κοινωνικός αποκλεισμός, είναι παγκόσμια φαινόμενα που πλήττουν παιδιά σε κάθε γωνιά της Γης.

Είναι χρέος μας να αναλάβουμε τις ευθύνες που αναλογούν στην κοινωνία των ενηλίκων και να μην σταματήσουμε τις ενέργειες, ώστε αυτά τα φαινόμενα να εξαλειφθούν.

Την ίδια στιγμή, οι εικόνες του πολέμου που περνούν μέσα από τις τηλεοράσεις και τα δακρυσμένα πρόσωπα των παιδιών που αποχωρίζονται από τους γονείς και τα σπίτια τους, αποτελούν την μεγαλύτερη αποτύπωση της αποτυχίας της κοινωνίας μας. Κανένα παιδί δεν πρέπει να βιώνει αυτές τις καταστάσεις. Και είναι οι πολιτικές και τα Κράτη εκείνοι που οφείλουν κάποτε να τους δώσουν εξηγήσεις.

Όλα αυτά, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια τα παιδιά έχουν στερηθεί το χαμόγελο, την ανεμελιά, τις αγκαλιές εξαιτίας της πανδημίας που έπληξε τον πλανήτη. Η χαρά και το παιχνίδι είναι αδιαπραγμάτευτα για τα παιδιά μας και θα πρέπει να τους τα προσφέρουμε απλόχερα σε κάθε ευκαιρία.

Δυστυχώς, όμως, παρ’ όλο που πλέον οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέπουν, το Φεστιβάλ Παιδιού, ο θεσμός ορόσημο για την πόλη μας εδώ και δεκαετίες, δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε φέτος. Η διοίκηση του Δήμου αγνόησε την ανάγκη των παιδιών να επιστρέψουν στην κανονικότητα και δεν μερίμνησε να οργανωθεί έστω μια σε μικρότερη κλίμακα γιορτή για τα παιδιά της πόλης, που εδώ και χρόνια αναμένουν το Φεστιβάλ ως την άτυπη έναρξη του καλοκαιριού.

Δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι διαφορετικό από μια διοίκηση που έχει εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια να δικαιολογήσει την παρουσία της. Αν μια δημοτική αρχή δεν νοιάζεται για την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών της, έχοντας εγκαταλείψει τις σχολικές μονάδες στο έλεος του μαρασμού, όπως έχουμε πολλάκις αναδείξει, πώς θα μπορούσε να νοιαστεί για τη χαρά και τη διασκέδασή τους;

Ελπίζουμε ότι αυτή θα είναι η τελευταία χρονιά που τα παιδιά θα στερηθούν το αγαπημένο τους Φεστιβάλ και δεσμευόμαστε πως, με την αποχώρηση της σημερινής δημοτικής αρχής, θα πράξουμε όπως πρέπει, ώστε ο θεσμός να αναβιώσει και να αναπτυχθεί. Μέχρι όλα τα πρόσωπα των παιδιών της πόλης μας να γεμίσουν πλατιά, φωτεινά χαμόγελα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet