Δήμος Μπροστά+: Προκλητική αδιαφορία του δημάρχου Τ. Μαυρίδη στα αιτήματα των πολιτών
Κοινωνία

Δήμος Μπροστά+: Προκλητική αδιαφορία του δημάρχου Τ. Μαυρίδη στα αιτήματα των πολιτών

Για προκλητική αδιαφορία απέναντι σε αιτήματα πολιτών κατηγορεί τη δημοτική αρχή του δημάρχου Λυκόβρυσης-Πεύκης, Τάσου Μαυρίδη, η δημοτική παράταξη Δήμος Μπροστά+, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Μάριο Ψυχάλη.

Μάλιστα, αναφέρεται σε υπόθεση συγκεκριμένου πολίτη που έχει ζητήσει έγγραφα από τις υπηρεσίες του Δήμου σχετικώς με την πλατεία Πέρου, τα οποία ο Δήμος αρνείται να παράσχει, ακόμη και μετά την κλήση του από τον Συνήγορο του Πολίτη.

Ειδικότερα, στην καταγγελία της η παράταξη αναφέρει:

«Θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι η αντιπολίτευση σε κάθε Δήμο έχει πολλούς λόγους να ασκήσει κριτική στην εκάστοτε δημοτική αρχή, αναδεικνύοντας τις παραλήψεις της. Στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης, η δημοτική παράταξη Δήμος Μπροστά+ έχει κάνει χρήση κάθε μέσου για να αναδείξει και να τεκμηριώσει την ανεπάρκεια του δημάρχου και όσων υποβαστάζουν πολιτικά τη δημοτική αρχή. Όμως, ο δήμαρχος δεν αδιαφορεί μόνο για τους θεσμούς, όπως το Δημοτικό Συμβούλιο όπου δεν παρουσιάζεται, ούτε για τις γραπτές ερωτήσεις που θέτει η αντιπολίτευση. Ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του αδιαφορούν προκλητικά απέναντι στους πολίτες και στους θεσμούς του κράτους, όπως ο Συνήγορος του Πολίτη.

»Πιο συγκεκριμένα, μας γνωστοποιήθηκε αίτηση κατοίκου του Δήμου ο οποίος, εδώ και ένα έτος, από τις  03/07/2020, έχει ζητήσει τη χορήγηση εγγράφων από τις υπηρεσίες του Δήμου που αφορούν τη στρατηγική άρνηση της δημοτικής αρχής να αποπερατώσει την πλατεία Πέρου. Καθώς ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του δεν απάντησαν, παρά τη ρητή νομικά δεσμευτική υποχρέωσή τους, με προσωπική επιστολή προς τον δήμαρχο η Ανεξάρτητη Αρχή Συνήγορος του Πολίτη, στις 29/07/2021, καλεί τον δήμαρχο να χορηγήσει τα απαιτούμενα έγγραφα στον κάτοικο. Δυστυχώς, δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του προκλητικά δεν τηρούν το θεσμικό πλαίσιο.

»Καλούμε το σύνολο των πολιτών που θίγονται τα δικαιώματά τους να χρησιμοποιήσουν όλα τα νομικά εργαλεία, έτσι ώστε να προστατεύσουν την περιουσία τους και την αξιοπιστία των θεσμών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet