Διαφορετικός εφέτος ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης
Κοινωνία

Διαφορετικός εφέτος ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης

Διαφορετικός και προσαρμοσμένος στις συνθήκες της εποχής ήταν ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης, όπως αναφέρει η διοίκηση.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και ακολουθώντας όλες τις οδηγίες για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού, οι φετινές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν στη Δημοτική Κοινότητα Πεύκης με περιορισμένη συμμετοχή, προσθέτει η δημοτική αρχή.

Στη σχετική ανακοίνωση ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης επισημαίνει ότι, στο πλαίσιο του προγράμματος του εορτασμού, πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα και εν συνεχεία επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο δίπλα από τον ναό, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, τηρουμένων όλων των απαραίτητων μέτρων έναντι της Covid- 19.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, έστειλε το δικό του μήνυμα για την εθνική επέτειο:

«Το έπος του 1940 είναι γραμμένο με αίμα στις χρυσές σελίδες της ελληνικής και παγκόσμιας Ιστορίας. Ένα έθνος που τιμά τους αθάνατους ήρωές του, με μια ελληνική σημαία να κυματίζει με υπερηφάνεια, από άκρο σε άκρο, από θάλασσα και σε ξηρά και να θυμίζει, ότι η Ιστορία δεν ξεχνιέται δεν παραγράφεται δεν παραποιείται. Έχουμε χρέος να τιμούμε τους ήρωες μας, να τιμούμε την Ιστορία μας. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και χρέους προς την Ελλάδα μας, την πατρίδα μας, τη νέα γενιά έτσι με ελπίδα και αισιοδοξία να ατενίζουμε το μέλλον χωρίς να ξεχνούμε το ένδοξο παρελθόν μας! Χρόνια Πολλά!».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet