Δράση ΚΟΙΠΑΠ για ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Δράση ΚΟΙΠΑΠ για ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Δίκτυο ενίσχυσης του Κοινωνικού Φαρμακείου Λυκόβρυσης – Πεύκης δημιουργεί Νομικό Πρόσωπο του Δήμου «Κοινωνική Προστασία – Παιδεία – Αλληλεγγύη» (ΚΟΙΠΑΠ) σε συνεργασία με τους φαρμακοποιούς της που δραστηριοποιούνται στον Δήμο και όλους τους πολίτες.

«Γίνε και εσύ φαρμακοποιός» τονίζει το ΚΟΙΠΑΠ προσκαλώντας όλους όσοι έχουν στο σπίτι τους φάρμακα που δεν τα χρειάζονται πια να τα προσκομίζουν στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου.

Η δράση περιλαμβάνει και συνεργασία με φαρμακοποιούς που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, συνάντηση με τους οποίος είχε η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου , Άννα Ασπραδάκη.

Η πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ ανέλαβε, όπως ενημερώνει ο Δήμος, πρωτοβουλία να προωθήσει τη συμβολή του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου με στόχο τη μεγαλύτερη προσφορά της κοινωνικής δομής στην κοινωνία της Λυκόβρυσης και της Πεύκης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με την ενημέρωση, με κοινή πρωτοβουλία της προέδρου και του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη και σε αγαστή συνεργασία.

Ειδικότερα, σκοπός της πρόσκλησης του ΚΟΙΠΑΠ, όπως επισημαίνει η Άννα Ασπραδάκη ήταν: «…να δημιουργήσουμε μαζί έναν δρόμο επικοινωνίας, με στόχο τη βοήθεια των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη, αλλά και μιας αγαστής συνεργασίας μεταξύ μας. Στο πλαίσιο αυτό, ζητήσαμε τη βοήθεια των φαρμακοποιών του Δήμου και τις προτάσεις τους, ώστε το Κοινωνικό Φαρμακείο της Λυκόβρυσης – Πεύκης να μεγαλώσει, να εξελιχθεί, να δυναμώσει και να βοηθήσει, συμβάλλοντας έτσι στην επίτευξη των στόχων του ΚΟΙΠΑΠ».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι φαρμακοποιοί ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του Κοινωνικού Φαρμακείου, τους δικαιούχους του, αλλά και τον τρόπο διαχείρισης των φαρμάκων.

Τα κύρια σημεία της συζήτησης στα οποία εδράζεται και η συνεργασία έχουν ως εξής:

  • Ζητήθηκε, και συμφωνήθηκε, οι επαγγελματίες φαρμακοποιοί να ενημερώνουν και αυτοί με τη σειρά τους για τη δομή και τη λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου, αλλά και για το πώς θα μπορούσε ο κάθε πολίτης να δώσει φάρμακα. Σε αυτό θα συντελέσει και η προβολή της δομής από το ΚΟΙΠΑΠ, αλλά και οι αφίσες που θα κολληθούν σε καίρια σημεία του Δήμου και στα φαρμακεία, εφ΄ όσον συμφωνήσουν οι φαρμακοποιοί.
  • Ζητήθηκε και συμφωνήθηκε να δίνονται και να παραδίδονται τα φάρμακα που μένουν στις αποθήκες φαρμακοποιών στο Κοινωνικό Φαρμακείο. Ώρες λειτουργίας κάθε Τρίτη και Πέμπτη 09:00-13:00.
  • Ομόφωνα συμφωνήθηκε ότι είναι απαραίτητες οι δράσεις συλλογής φαρμάκων.
  • Ζητήθηκε από τους επαγγελματίες φαρμακοποιούς να ενημερωθούν με μία λίστα αναφορικά με τα φάρμακα που χρειάζεται η δομή του Κοινωνικού Φαρμακείου.
  • Τέλος ρωτήθηκε και συμφωνήθηκε, η δυνατότητα το Κοινωνικό Φαρμακείο να ζητήσει από τα συνεργαζόμενα φαρμακεία τη δωρεά ενός πολύ συγκεκριμένου φαρμάκου, σε περίπτωση που δεν υπάρχει στην αποθήκη της δομής και είναι εξαιρετικά μεγάλη ανάγκη, ύστερα από συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Όπως επισημαίνει σχετικά η πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ, Άννα Ασπραδάκη: «Όλα τα παραπάνω αποτελούν τα πρώτα θεμέλια της επικοινωνίας μας και της συνεργασίας μας. Είμαστε ανοιχτοί στις προτάσεις των εμπλεκομένων φορέων και βασιζόμαστε στην αρωγή τους. Ευχαριστούμε και δημόσια για το ενδιαφέρον και ελπίζουμε να εξελιχθεί αυτή η συνεργασία, κάνοντας κάποιες συναντήσεις μέσα στον χρόνο και στέλνοντας από τη μεριά μας ενημερώσεις».

Όποιος επαγγελματίας δεν επιθυμεί να συμμετέχει στη σχετική διαδικασία, μπορεί, όπως ενημερώνει ο Δήμος, να το δηλώσει στα γραφεία του ΚΟΙΠΑΠ, καλώντας στον αριθμό τηλεφώνου 213 2051745 και στα στοιχεία επικοινωνίας του Κοινωνικού Φαρμακείου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet