Δυναμικό παρών από τους εθελοντές αιμοδότες στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Δυναμικό παρών από τους εθελοντές αιμοδότες στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη δράση εθελοντικής αιμοδοσίας του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και του ΝΠΔΔ «Παιδεία – Κοινωνική Προστασία & Αλληλεγγύη» (ΚΟΙΠΑΠ) τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019 στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης». Πιο συγκεκριμένα συμμετείχαν 115 εθελοντές αιμοδότες, που αποτελούν μεγάλο αριθμό σε σχέση με τον διαθέσιμο χρόνο, και μάλιστα 20 εκ των οποίων για πρώτη φορά, που ενίσχυσαν τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος.

Είχε προηγηθεί το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 η συμμετοχή του Δήμου και των δύο Νομικών Προσώπων ΚΟΙΠΑΠ και ΠΕΑΠ στην 17η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών που διοργανώνει κάθε χρόνο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) και θεσμοθετήθηκε από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.

Η υποδοχή της «Φλόγας Αγάπης» πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, όπου, εκπροσωπώντας το ΚΟΙΠΑΠ, η δημοτική σύμβουλος Άννα Ασπραδάκη παρέλαβε τη φλόγα από τους εκπροσώπους του Δήμου Καλλιθέας. Ο τερματισμός της Λαμπαδηδρομίας και το άναμμα του βωμού έγινε στον Πολυχώρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Αναψυχής Λυκόβρυσης, όπου στις εκδηλώσεις συμμετείχαν η χορευτική ομάδα του ΠΕΑΠ, ο χορευτικός σύλλογος ΕΛΠΑΧΟ, ο Σύλλογος Κρητών «Τάλως» και τα παιδικά τμήματα της Κίνησης Πολιτών Λυκόβρυσης, ενώ τον Δήμο εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μπόλλας. Την εκδήλωση στήριξαν το ΕΚΑΒ και η Ελληνική Αστυνομία.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, δήλωσε σχετικά με τη συμμετοχή στη Λαμπαδηδρομία: «Με μια μεγάλη γιορτή αγάπης τιμήσαμε το πνεύμα της εθελοντικής αιμοδοσίας στον Δήμο μας. Ο άνθρωπος βρίσκεται πάντα σε πρώτη προτεραιότητα και είναι μεγάλη χαρά για όλους εμάς να συναντιόμαστε στους δρόμους της Λυκόβρυσης και της Πεύκης με τους συμπολίτες μας για να μεταλαμπαδεύσουμε σε κάθε ψυχή την αξία της προσφοράς αίματος στον άνθρωπο. Γιατί το αίμα ούτε παράγεται, ούτε χαρίζεται προσφέρεται ανιδιοτελώς στον συνάνθρωπό μας».

Αναφερόμενος στη δράση αιμοδοσίας της Δευτέρας ο κ. Μαυρίδης δήλωσε: «Η μεγάλη συμμετοχή στην καθιερωμένη δράση εθελοντικής αιμοδοσίας αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι ο εθελοντισμός στην πόλη μας έχει ισχυρές βάσεις και μέλλον. Θέλω να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά τους συλλόγους και τους πολίτες που συμμετείχαν στις δράσεις μας το Σάββατο και τη Δευτέρα, και πέραν των εθελοντών αιμοδοτών, τους εργαζομένους στον Δήμο και τους εθελοντές που εργάστηκαν για την οργάνωση της αιμοδοσίας, καθώς και όλους τους φορείς για την καλή συνεργασία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet