Δ. Κατραμάδος: Με σκούπα & σακούλα η οδοκαθαριότητα σε Λυκόβρυση – Πεύκη
Κοινωνία

Δ. Κατραμάδος: Με σκούπα & σακούλα η οδοκαθαριότητα σε Λυκόβρυση – Πεύκη

Την αναβάθμιση στην καθαριότητα του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης ζητεί ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κατραμάδος.

Μάλιστα, ο κ. Κατραμάδος σημειώνει ότι ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, εξοπλίζει την οδοκαθαριότητα της πόλης «με μια σκούπα και μια σακούλα».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Δ. Κατραμάδος: Με μια σκούπα και μια σακούλα εξοπλίζει ο δήμαρχος την Οδοκαθαριότητα της πόλης
«Μια ματιά σε Δήμους της Ελλάδας που προσπαθούν να φέρουν ευρωπαϊκά πρότυπα καθαριότητας στις πόλεις τους, ίσως δεν θα έβλαπτε»

Πριν από 3 χρόνια, κατά τη θητεία μου ως αντιδήμαρχος, επεξεργαστήκαμε λύσεις που θα αναβάθμιζαν την καθαριότητα των δρόμων με αυτοκινούμενα σάρωθρα τα οποία και δοκιμάσαμε με τον πρώην αντιδήμαρχο Καθαριότητας. Το αποτέλεσμα πραγματικά ήταν εντυπωσιακό τόσο σε σχέση με τον χρόνο αποκομιδής όσο και με την παρεχόμενη ποιοτική απόδοση. 

Δυστυχώς, όπως πολλά πράγματα σε αυτή τη χώρα, η όποια προοπτική εκσυγχρονισμού έμεινε στα χαρτιά. Δεν προχώρησε ποτέ ένα οργανωμένο σχέδιο ποιοτικής και σύγχρονης παρεμβατικής πολιτικής στον τομέα της καθαριότητας. Ως εκ τούτου, το 2017 οι οδοκαθαριστές της πόλης μας εξοπλίζονται μόνο με μια σακούλα και μια σκούπα για να αντιμετωπίσουν τις συνεχώς αυξανόμενες και πολύπλευρες ανάγκες του οδοκαθαρισμού. Με αποτέλεσμα να μην προσφέρεται η αυτονόητη υπηρεσία εξισορροπητικά και αποδοτικά σε όλες τις γειτονιές και η καθαριότητα των δρόμων να χρησιμοποιείται πολλές φορές στη λογική εξυπηρέτησης του «δικού μας». Ακόμη, σημαντικό είναι να τονιστεί πως ελλοχεύουν και κίνδυνοι για την υγεία του προσωπικού εξαιτίας του απαρχαιωμένου μοντέλου καθαριότητας των δρόμων έτσι όπως εφαρμόζεται ακόμη και σήμερα.

Είναι λυπηρό να μην προωθούνται εξειδικευμένες λύσεις τεχνολογικής αρτιότητας (π.χ. σάρωθρα οδών) που θα εξασφαλίσουν:

  • Μια καθαρή πόλη, 365 ημέρες τον χρόνο.
  • Ποιοτικές υπηρεσίες καθαριότητας στους πολίτες.
  • Περιβαλλοντική και κοινωνική αναβάθμιση.
  • Αξιοποίηση και δημιουργική ανακατανομή του προσωπικού καθαριότητας σε χώρους που υστερούν σήμερα όπως τα σχολεία, τα γήπεδα, οι παιδικές χαρές, τα κτήρια, οι χώροι πρασίνου, κ.λπ.

Τέλος ας μας απαντήσει ο δήμαρχος που ισχυρίζεται ότι έχει ταμειακό πλεόνασμα, ανεξάρτητα εάν καταθέτει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, γιατί δεν μπορεί να παρέχει το αυτονόητο στους δημότες;

Δημήτρης Ν. Κατραμάδος

Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης

Πρώην αντιδήμαρχος Παιδείας, Περιβάλλοντος

Εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet