Εγκρίθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Εγκρίθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Εγκρίθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης. Τα Σχέδια Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ)  έχουν στόχο να παρέχουν οργανωμένα στους δημότες και επισκέπτες ενός Δήμου ένα σύνολο διαμορφώσεων, επεμβάσεων και κατασκευών που στοχεύουν στην εξασφάλιση της προσβασιμότητας εντός των διοικητικών του ορίων. Η εκπόνηση του Σχεδίου του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ», Άξονας Προτεραιότητας 2, του Πράσινου Ταμείου, με προϋπολογισμό 49.600 ευρώ.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης: «Με τη ολοκλήρωση του ΣΑΠ αποκτούμε ένα ακόμη σημαντικό εργαλείο σχεδιασμού για την προσβασιμότητα στις υποδομές μας. Για τον λόγο αυτόν θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμμετέχοντες στην εκπόνηση του Σχεδίου και το Πράσινο Ταμείο για τη χρηματοδότηση και την εξαιρετική συνεργασία.

Μαζί με το Σχέδιο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, που ολοκληρώθηκε, και το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που εκπονούμε αυτή την περίοδο, προετοιμάσαμε το έδαφος για τα έργα που θα υλοποιηθούν τα επόμενα χρόνια. Πέραν αυτών υπάρχουν άλλα που ήδη υλοποιήθηκαν ή υλοποιούνται. Ένα σημαντικό έργο κατασκευής ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑμεΑ στις σχολικές μας μονάδες, συνολικού προϋπολογισμού 112.800,00 ευρώ, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και ίδιους πόρους, το οποίο ολοκληρώθηκε μέσα στο 2023. Ένα μεγάλο έργο οδοποιίας και πεζοδρομίων, συνολικού προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και ίδιους πόρους, το οποίο ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα και ένα ακόμη μεγαλύτερο έργο ανάπλασης, συνολικού προϋπολογισμού 5.798.667 ευρώ, που αφορά στην ασφαλή πρόσβαση των μαθητών σε σχολεία του Δήμου μας μέσω του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης.

Με αυτά και με άλλα μικρότερα έργα προετοιμάσαμε σε αυτή τη θητεία τη Λυκόβρυση και την Πεύκη μέλλοντος, που είναι πάνω από όλα ασφαλείς και προσβάσιμες για όλους. Και συνεχίζουμε αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα για τον Δήμο μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet