Εορτασμός Αγίου Γεωργίου στο ομώνυμο εκκλησάκι της Κάτω Πεύκης
Κοινωνία

Εορτασμός Αγίου Γεωργίου στο ομώνυμο εκκλησάκι της Κάτω Πεύκης

Ο Άγιος Γεώργιος, το ιστορικό παρεκκλήσι της Κάτω Πεύκης, που ανήκει στο Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης και υπάγεται στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, γιόρτασε κι εφέτος με την παρουσία δεκάδων πιστών που προσήλθαν να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου, να παρακολουθήσουν την περιφορά της γύρω από τον ναό και να ανάψουν ένα κεράκι, όπως ενημερώνει το γραφείο Τύπου της παράταξης Συμμαχία Πολιτών Πεύκης-Λυκόβρυσης, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο, πρώην δήμαρχο Πεύκης, Γιάννη Θεοδωρακόπουλο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στην ιερά παράκληση, την Δευτέρα του Πάσχα, συμμετείχαν ο αρχιμανδρίτης Ευστράτιος, από τους Αγίους Αποστόλους Πέτρου και Παύλου της Πεύκης και ο πατήρ Φιλάρετος, ο οποίος μαζί με το εκκλησιαστικό συμβούλιο και τις κυρίες της επιτροπής προσπαθούν να διατηρούν άψογα το ιστορικό εκκλησάκι του 17ου αιώνα.

Ο κ. Θεοδωρακόπουλος, πρώην δήμαρχος Πεύκης, παρακολούθησε την ακολουθία της ιερής παράκλησης και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία του αρχιμανδρίτη π. Ευστράτιο και για τα θερμά λόγια στήριξης στο έργο του παρεκκλησίου, τον πατέρα Φιλάρετο και την ομάδα των πιστών, ανδρών και γυναικών, που φροντίζουν για το ναό και έχουν προσφέρει πολλά για την ανακαίνιση και τη λειτουργία του.   

«Θα το λέω πάντα όταν έρχομαι στο ιστορικό αυτό εκκλησάκι της πόλης μας, στον Άγιο Γεώργιο της Κάτω Πεύκης. Το πρώτο στοιχείο που κυριαρχεί είναι το μέτρο και η ταπεινότητα που διακρίνει όλες και όλους. Και το δεύτερο είναι η αγάπη των πιστών για το παρεκκλήσι. Εδώ δεν συναντάς ούτε μεγαλεία, ούτε τυμπανοκρουσίες» τόνισε ο κ. Θεοδωρακόπουλος, μετά το τέλος της Ιεράς Πανηγύρεως, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πολύ καλή υποδοχή που συνάντησε στον Άγιο Γεώργιο.  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet