Επίσκεψη στον μητροπολίτη κ.κ. Κύριλλο
Κοινωνία

Επίσκεψη στον μητροπολίτη κ.κ. Κύριλλο

Επίσκεψη στον μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού κ.κ. Κύριλλο πραγματοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, προκειμένου να τον ενημερώσει για το κοινωνικό πρόγραμμα της παράταξης ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, στην οποία είναι επικεφαλής.

Ο κ. Γ. Θεοδωρακόπουλος, αφού συνεχάρη τον σεβασμιώτατο για το μεγάλο κοινωνικό έργο της Μητρόπολης και των ναών του Δήμου, την εποχή αυτή της κρίσης, τον ενημέρωσε αναλυτικά για το ευρύ πρόγραμμα στήριξης των ασθενέστερων κοινωνικά ομάδων που έχει ετοιμάσει η παράταξή του, για την ενίσχυση των παιδικών σταθμών και των ΚΑΠΗ, για τη σημαντική ανάγκη δημιουργίας βρεφικού σταθμού για ηλικίες από έξι μηνών έως 2,5 ετών και για τις νέες κοινωνικές δομές που θα δημιουργήσει στον Δήμο με ευρωπαϊκά κονδύλια.

Ιδιαιτέρως στάθηκε στην αναγκαιότητα της συνεργασίας Δήμου και Εκκλησίας στο μεγάλο αυτό ζήτημα, ενώ ενημέρωσε τον σεβασμιώτατο για την ημερίδα σχετική με τις Κοινωνικές Δομές που οργανώνει αύριο ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 19.00 στο δημαρχείο Πεύκης (δεύτερος όροφος) η παράταξη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Ο σεβασμιώτατος, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψη και την ενημέρωση του κ. Γιάννη Θεοδωρακόπουλου, αναφέρθηκε στο μεγάλο κοινωνικό έργο της Μητρόπολης και τόνισε ότι είναι αναγκαία η συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Εκκλησίας.

Τον υποψήφιο δήμαρχο συνόδευαν στην επίσκεψη και τα τρία νεότερα μέλη της παράταξης, οι Γιάννης Καρβελάς, 21 ετών, Ιάσονας Δούρος, 20 ετών και Πάνος Δημητρέλος, 20 ετών, τα οποία ως στελέχη της Πρωτοβουλίας Νέων Πεύκης-Λυκόβρυσης έχουν αναπτύξει πολλές δράσεις. Μια από αυτές ήταν η συγκέντρωση, μπροστά από την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, ενός και πλέον τόνου τροφίμων που, σε συνεργασία με τον μητροπολίτη, διατέθηκαν σε άπορες οικογένειες. Δόθηκε λοιπόν η ευκαιρία να γίνει συζήτηση για νέες πρωτοβουλίες και δράσεις των νέων σε θέματα κοινωνικά.

«Ζητήσαμε να επισκεφτούμε τον μητροπολίτη, ο οποίος ανήκει στη νέα γενιά των ιεραρχών, όχι μόνο εθιμοτυπικά αλλά κυρίως γιατί τα κοινωνικά θέματα είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας. Σήμερα, που η οικογένεια δοκιμάζεται και οι άνθρωποι υποφέρουν όλο και περισσότερο, η συνεργασία με την Εκκλησία είναι απαραίτητη. Μπορούμε να συντονίσουμε δράσεις και πρωτοβουλίες που θα ανακουφίσουν πολλούς από τους συνανθρώπους μας. Η συζήτηση με τον σεβασμιώτατο ήταν ουσιαστική και χρήσιμη» τόνισε ο κ. Γ. Θεοδωρακόπουλος αποχωρώντας από την έδρα της Μητρόπολης, στην Κηφισιά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet