Η Ένωση Γονέων Πεύκης-Λυκόβρυσης καλεί όλους να στηρίξουν την κινητοποίηση των μαθητών στα Προπύλαια
Κοινωνία

Η Ένωση Γονέων Πεύκης-Λυκόβρυσης καλεί όλους να στηρίξουν την κινητοποίηση των μαθητών στα Προπύλαια

Η Ένωση Γονέων Πεύκης-Λυκόβρυσης γνωστοποιεί ότι παρακολουθεί «εκ του σύνεγγυς» τις καθημερινές και σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της Παιδείας και της λειτουργίας των σχολείων, «ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου η υγεία και η ασφάλεια προέχουν» όπως σημειώνει.

Ειδικότερα, η Ένωση παρατηρεί ότι «δύο εβδομάδες μετά την έναρξη του νέου σχολικού έτους, διαπιστώνονται συνεχόμενα και αυξανόμενα κρούσματα τα οποία καταδεικνύουν, με τρόπο εμφατικό, την προχειρότητα της αντιμετώπισης της εξάπλωσης της ασθένειας στις σχολικές κοινότητες».

Οι γονείς αναφέρουν πως «η Πολιτεία εξαντλεί την κοινωνική της πολιτική προς τους μαθητές με τη δωρεάν διανομή μασκών, ενίοτε αμφίβολης αποτελεσματικότητας. Παραμένουν όμως τα τμήματα των 25 ή και περισσότερων παιδιών σε αίθουσες των 25-35 τετραγωνικών μέτρων», ενώ προσθέτουν ότι «στις προτροπές της Πολιτείας για τήρηση των μέτρων, οι γονείς ανταποκρίθηκαν πράττοντας ακόλουθα, αναλαμβάνοντας το μερίδιο της ατομικής ευθύνης που τους αναλογεί. Δυστυχώς, η Πολιτεία παραμένει έκθετη, μη συμβάλλοντας με το δικό της μερίδιο κοινωνικής ευθύνης και ευαισθησίας που απαιτούν οι δύσκολες συγκυρίες».

Ως Ένωση Γονέων, αλλά πρώτιστα ως γονείς, συντάσσονται πλήρως με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, «στα δίκαια αιτήματα που προβάλλουν και διεκδικούν», όπως:

  1. Λειτουργία 15μελών τμημάτων με ένα μαθητή ανά θρανίο, τόσο για τη διατήρηση των αποστάσεων στις αίθουσες όσο και για την ποιοτικότερη διδασκαλία.
  2. Προσλήψεις των απαιτούμενων εκπαιδευτικών σε μόνιμη βάση, ώστε να αποφεύγονται παντός είδους εκπαιδευτικά κενά.
  3. Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας. Για πλήρη και σωστή εφαρμογή των κανόνων υγιεινής, όπως αυτοί προβλέπονται από τους αρμόδιους φορείς.
  4. Επάρκεια υλικών καθαρισμού-απολυμαντικών-μασκών.
  5. Καθιέρωση του σχολικού νοσηλευτή σε κάθε σχολική μονάδα.
  6. Καθιέρωση του σχολικού ψυχολόγου, σε μια εποχή που η κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη είναι ζητούμενα.

Τέλος, η Ένωση σημειώνει ότι για τους λόγους αυτούς, καλεί τους γονείς, αλλά και όλους τους πολίτες που προσβλέπουν στην αναβάθμιση των συνθηκών ποιότητας της Παιδείας, να στηρίξουν την κινητοποίηση, της Πέμπτης 1/10, των μαθητών και μαθητριών στα Προπύλαια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet