Η κατασκευή υπογείου χώρου στάθμευσης στην κεντρική πλ. Πεύκης στην αίτηση του Δήμου για το πρ. «Αντώνης Τρίτσης»
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Η κατασκευή υπογείου χώρου στάθμευσης στην κεντρική πλ. Πεύκης στην αίτηση του Δήμου για το πρ. «Αντώνης Τρίτσης»

Η κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στην κεντρική πλατεία Πεύκης  (Ο.Τ. 25α -πρώην ιδιοκτησία Πέρρου) αποτελεί το ένα υποέργο της Πράξης «Ανάπτυξη αστικών περιοχών του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης», που υπέβαλε ο Δήμος στην πρόσκληση Α.Τ. 06 «Αστική Αναζωογόνηση», του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», με προϋπολογισμό 4.564.200 ευρώ, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το έτερο υποέργο της Πράξης αφορά στην ανάπλαση περιοχών, με στόχο την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία του Δήμου και έχει προϋπολογισμό 2.066.667 ευρώ.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης και γενικός γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής, Τάσος Μαυρίδης, δήλωσε σχετικά:

«Το θέμα της κεντρικής πλατείας της Πεύκης είναι ένα ζήτημα με το οποίο ο Δήμος μας ασχολείται πολλά χρόνια, με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση της προς όφελος όλων των δημοτών.

»Ως δημοτική αρχή κρίναμε και δηλώσαμε, ότι είναι απαραίτητη η δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες που αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια και αναζητούσαμε την πηγή της χρηματοδότησης, που θα μπορούσε να καλύψει ένα τόσο σημαντικό έργο.

»Πολύ σημαντικό είναι και το έτερο υποέργο της αίτησής μας, καθώς αφορά στη νέα γενιά και συγκεκριμένα στην ασφάλεια των μαθητών μας.

»Αξιοποιούμε το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, προκειμένου να υλοποιήσουμε έργα πνοής για τον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης των επόμενων ετών. Συνεχίζουμε την προσπάθεια, αξιοποιώντας κάθε πηγή χρηματοδότησης, προκειμένου να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας και στις δύο Δημοτικές μας Ενότητες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet