Η Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης στηρίζει τους δημότες των ευπαθών ομάδων
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Η Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης στηρίζει τους δημότες των ευπαθών ομάδων

Από σήμερα, Παρασκευή 20/3, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης στηρίζει όσους συμπολίτες ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ), αποκλεισμένους λόγω καραντίνας, άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον και δικαιούχοι των κοινωνικών δομών.

Όσοι ανήκουν σε κάποια από τις προαναφερόμενες κατηγορίες μπορούν να καλούν στους τηλ. αριθμούς 210 6145148-451, από τις 8:00 έως τις 20:00 ή να στείλουν email στο [email protected] και στο [email protected], προκειμένου να εξυπηρετούνται για τα εξής θέματα:

  • Φαρμακευτική περίθαλψη και παροχή ειδών πρώτης ανάγκης από το supermarket.
  • Υγειονομικές υπηρεσίες.
  • Διεκπεραίωση αιτημάτων τους μέσω ΚΕΠ.
  • Συμβουλευτικές υπηρεσίες από κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους.

Κατά την επικοινωνία θα πρέπει να δηλώνονται τα ακόλουθα στοιχεία:

  • Ονοματεπώνυμο.
  • Διεύθυνση κατοικίας.
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας.
  • Ηλικία.
  • Ο λόγος για τον οποίο δεν μπορούν να μετακινηθούν από τις κατοικίες τους: ηλικιωμένοι, άτομα με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό, ανοσοκαταστολή και χρόνιες νόσους όπως καρδιακή νόσο, αναιμία, σακχαρώδη διαβήτη, χρόνια νεφροπάθεια – αιμοκαθαιρόμενοι, νευρομυϊκά ή νευρολογικά νοσήματα, καθώς και χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, όπως ΧΑΠ και βρογχικό άσθμα, εγκυμονούσες και θηλάζουσες.

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες οι οποίοι δεν ανήκουν στις προαναφερόμενες κατηγορίες ή που μπορούν να εξυπηρετούνται από τις οικογένειες ή άτομα του περιβάλλοντος τους να μην εγγράφονται στην υπηρεσία.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, σε σχετική δήλωσή του αναφέρει:

«Από την πρώτη ημέρα αντιμετώπισης του νέου κορωνοϊού ο Δήμος μας διαθέτει αξιόμαχο ανθρώπινο δυναμικό και παρέχει υπηρεσίες κάτω από δύσκολες συνθήκες για να εξυπηρετήσουμε τους συμπολίτες μας. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας η Κοινωνική μας Υπηρεσία αναλαμβάνει δράση για τη στήριξη των συμπολιτών που ανήκουν σε συγκεκριμένες κατηγορίες.

»Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα συνεχίζουμε και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αντιμετωπίζουμε όλα τα θέματα που προκύπτουν από την επιδημία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet