Η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Λυκόβρυσης-Πεύκης για τη λειτουργία του καφεκοπτείου στη Λυκόβρυση
Κοινωνία

Η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Λυκόβρυσης-Πεύκης για τη λειτουργία του καφεκοπτείου στη Λυκόβρυση

Την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης σχετικά με τη λειτουργία καφεκοπτείου στη Λυκόβρυση έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος, μαζί με τα μέλη της επιτροπής που συστάθηκε σχετικά με τους χειρισμούς της όλης υπόθεσης.

Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης αναφέρει:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης – Πεύκης σύμφωνα με απόφασή του με α/α 52/2018:

«Στέκεται στο πλευρό των κατοίκων, κατανοώντας την αγωνία τους για τη διασφάλιση της υγείας τους, αλλά και της ποιότητας ζωής τους, και θα αναλάβει συγκεκριμένες δράσεις προκειμένου ΑΜΕΣΑ να δοθεί λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει με την απομάκρυνση της ρυπαίνουσας δραστηριότητας και στο πλαίσιο αυτό, ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ:

1. Την ανάθεση σε νομικό σύμβουλο, εξειδικευμένο σε θέματα περιβάλλοντος της διερεύνησης λήψης μέτρων (π.χ. ασφαλιστικά) που να σταματήσουν ΑΜΕΣΑ τη λειτουργία της επιχείρησης στο κομμάτι που αφορά στην επεξεργασία καφέ.

2. Τις περαιτέρω  παρεμβάσεις  προς τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής για έλεγχο μέτρησης ρύπων και προς τη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής για την πιστή εφαρμογή του νόμου.

3. Τη σύσταση επιτροπής, που θα απαρτίζεται από κατοίκους, δημοτικούς συμβούλους και εξειδικευμένο σε θέματα ατμοσφαιρικών ρύπων επιστήμονα, προκειμένου να συμβάλλει στην ταχύτερη επίλυση του θέματος ως εξής:

ΕΠΙΤΡΟΠΗ

  • Κωνσταντίνος Νικολιδάκης  (πρόεδρος)
  • Αναστάσιος Ν.  Μαυρίδης 
  • Δημήτριος Κωνστάντος
  • Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη
  • Ιωάννης Θεοδωρακόπουλος
  •  Σταυριανή  Στεφάνου
  • Γεώργιος  Μαθιουδάκης
  • Βάσω  Κόττη
  • Παντελής  Γιαζιτζόγλου

4. Την ανάθεση σε επίσημο επιστημονικό φορέα για τον έλεγχο των μετρήσεων και αέριων ρύπων».

Σε εφαρμογή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμος έχει ήδη προχωρήσει στην ανάθεση σε νομικό σύμβουλο, εξειδικευμένο σε θέματα περιβάλλοντος, της διερεύνησης λήψης μέτρων που να σταματήσουν άμεσα τη λειτουργία της επιχείρησης στο κομμάτι που αφορά στην επεξεργασία καφέ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet