Η Συμμαχία Πολιτών επισκέφθηκε τα σχολεία Λυκόβρυσης – Πεύκης πριν χτυπήσει το κουδούνι
Κοινωνία

Η Συμμαχία Πολιτών επισκέφθηκε τα σχολεία Λυκόβρυσης – Πεύκης πριν χτυπήσει το κουδούνι

Με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων και την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2020-2021, εν μέσω πανδημίας, η παράταξη Συμμαχία Πολιτών, με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Πεύκης, Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, επισημαίνει τα προβλήματα που υπάρχουν στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Ειδικότερα, η Συμμαχία Πολιτών αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Με πολλά προβλήματα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ανοίγουν σήμερα τα σχολεία. Η κατάσταση φυσικά επιδεινώνεται λόγω της πανδημίας,

Στον Δήμο μας δυστυχώς τα πράγματα είναι άσχημα. Σε όλα τα σχολεία υπάρχει θέμα καθαριότητας. Ο κορωνοϊός απαιτεί σούπερ καθαριότητα, αλλά σε όλα τα σχολεία, από τα νηπιαγωγεία, έως τα λύκεια, υπάρχουν ελλείψεις. Με καθυστέρηση προσελήφθησαν 14 καθαρίστριες με ωράριο 6:30 ωρών και οκτώ ( ο ένας είναι άνδρας) με ωράριο 3:15 ωρών. Δυστυχώς σε όλα τα σχολεία, που με τα ολοήμερα των νηπιαγωγείων και των δημοτικών δεν επαρκεί η μια καθαρίστρια, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Γιατί οι χώροι πρέπει να είναι καθαροί και να έχουν απολυμανθεί, από την έναρξη, έως και τη λήξη του προγράμματος. Πέρα από τους γονείς, που ανησυχούν για τα παιδιά τους, σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκονται και οι εκπαιδευτικοί.

Αυτοί από τη μια πλευρά έχουν τις ασαφείς οδηγίες του υπουργείου και από την άλλη σηκώνουν το βάρος της ανοργανωσιάς πολλών Δήμων. Όπως για παράδειγμα του δικού μας. Που προσπαθεί με μπαλώματα να καλύψει κάποια κενά. Αλλά δυστυχώς, δεν μπόρεσε να λύσει το πρόβλημα με την δίχρονη προσχολική εκπαίδευση. Ο δήμαρχος και η ομάδα που διοικούν τον Δήμο τυπικά μια εξαετία, αλλά ουσιαστικά μια δεκαετία, άφησε χωρίς αίθουσες τα νηπιαγωγεία. Θυμήθηκε με καθυστέρηση ότι τα παιδιά δεν έχουν αίθουσες να μάθουν γράμματα.

«Είναι απαράδεκτο ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του να έχουν αδιαφορήσει τρία χρόνια για να λύσουν τα προβλήματα και να προσπαθούν στις δώδεκα και πέντε, με σπασμωδικές κινήσεις, να βάλουν τάξη. Και την ανικανότητά τους την πληρώνουν στο τέλος τα παιδιά και βεβαίως και οι εκπαιδευτικοί» τόνισε ο κ. Θεοδωρακόπουλος. Ο οποίος μαζί με συνεργάτες του επισκέφτηκαν αυτή την εβδομάδα πολλά σχολεία της Πρωτοβάθμιας και ενημερώθηκαν για την κατάσταση.

«Θα συνεχίσουμε τις επισκέψεις μας στα σχολεία του Δήμου μας, όχι απλώς να ενημερωθούμε για τα προβλήματα αλλά και να βοηθήσουμε στην επίλυσή τους. Εμείς το έχουμε πει πολλές φορές. Είμαστε υπέρ της συνεννόησης και της συνεργασίας. Αλλά ο δήμαρχος δεν φαίνεται να επιζητεί συνεννόηση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Τα προβλήματα είναι πολλά και κυρίως έχουν σχέση με την καθαριότητα, με τα κοντέϊνερ, την έλλειψη κτηριακών δομών και με τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Υ.Γ. Στα εννέα νηπιαγωγεία που λειτουργούν στον Δήμο μας, αλλά και στα νηπιαγωγεία όλης της χώρας κυριαρχούν οι γυναίκες εκπαιδευτικοί. Υπάρχει μόνο μια εξαίρεση στο Δήμο μας. Στο 2ο Νηπιαγωγείο Πεύκης (Ιωαννίνων και Μικράς Ασίας) διευθυντής  είναι ένας άνδρας, ο νηπιαγωγός Δημήτρης Παπαγόρας, με τον οποίο επίσης συναντήθηκαν ο κ. Θεοδωρακόπουλος και η δημοτική σύμβουλος και συγγραφέας παιδικών βιβλίων Φραντζέσκα Αλεξοπούλου.   

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet