Η Συμμαχία Πολιτών στηρίζει την εθελοντική αιμοδοσία Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Η Συμμαχία Πολιτών στηρίζει την εθελοντική αιμοδοσία Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Τη στήριξή της στην εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 εκφράζει η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών.

Στη σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει:

Ο Δήμος μας διοργανώνει αύριο Δευτέρα την τακτική ετήσια εθελοντική αιμοδοσία. Όπως γνωρίζετε η πανδημία έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα και στην επάρκεια αίματος. Γιατί το αίμα δεν παράγεται στα εργαστήρια και είναι τόσο πολύτιμο για τη ζωή των ανθρώπων. Δίνοντας λίγο αίμα, αφιερώνοντας μισή ώρα από το πρόγραμμά μας, χαρίζουμε μια ζωή. Για αυτό και η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών στηρίζει αυτή την προσπάθεια και ενημερώνει τους συμπολίτες μας για την ανάγκη να συμβάλουν όλοι στην επιτυχία της αιμοδοσίας.

Ειδικότερα, ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, δήμαρχος Πεύκης την περίοδο 2007-2011 και επικεφαλής της παράταξης, κάνει έκκληση να μη λείψει κανένας από την αιμοδοσία που οργανώνεται από τον Δήμο τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου (ώρες 10.00-20.00) στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης», δηλώνοντας:Στηρίζουμε την αιμοδοσία του Δήμου μας, είτε είμαστε στη διοίκηση είτε όχι. Ως δημοτική αρχή της Πεύκης το 2007, η πρώτη και πιο μεγάλη εκδήλωση μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας ήταν προς τιμήν των εθελοντών αιμοδοτών και έγινε στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο. Θέλαμε έτσι να δώσουμε το μήνυμά μας προς τα πού θα πάμε τη… βάρκα και να δείξουμε την τεράστια εκτίμηση προς τους ανθρώπους που με το αίμα τους σώζουν ζωές. Τότε είχαμε κάνει ειδική βράβευση στους αείμνηστους πλέον δήμαρχο Αντώνη Κυδωνάκη και τη Βιβή Γκιόκα που, με τη συνδρομή και της Γιόλας Πετρούτσου και μιας ομάδας εθελοντών, είχαν βάλει στις αρχές της δεκαετίας του 1990 τα θεμέλια για την Τράπεζα Αίματος στον Δήμο μας. Κι επίσης να στηρίξουμε όλους τους επώνυμους και ανώνυμους εθελοντές που πήραν στα χέρια τους  αυτό το σπουδαίο έργο.

Και συνέχισε:

Δεν είναι τυχαίο ότι εκείνη την περίοδο είχαμε συστήσει επίσημο φορέα εθελοντών με πρόεδρο τη Σμαρώ Ηλιοπούλου, που παρουσίασαν σε όλους τους τομείς ένα πολύ επιτυχημένο έργο την τετραετία 2007-2011. Είχαμε βεβαίως πράξει το αυτονόητο, με αποτέλεσμα να τριπλασιαστούν οι φιάλες, και να φθάσουν στις 150 το 2007, αριθμός ρεκόρ  για την Πεύκη και από τους καλύτερους σε όλη τη χώρα, έως σήμερα. Ευχόμαστε η εφετινή αιμοδοσία να είναι απόλυτα πετυχημένη για το καλό των συνανθρώπων μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet