Κάτοικοι Ηλιακού Χωριού προς ΟΑΕΔ: Σταματήστε τώρα τις αυθαιρεσίες του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Κάτοικοι Ηλιακού Χωριού προς ΟΑΕΔ: Σταματήστε τώρα τις αυθαιρεσίες του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Με επιστολή του προς τη διοίκηση και την αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ, ο Σύλλογος Κατοίκων Ηλιακού Χωριού ζητεί την άμεση απομάκρυνση των πάσης φύσεως υλικών και τον σκουπιδιών που -όπως υποστηρίζει- έχει εναποθέσει αυθαίρετα ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης στην υπόγεια ράμπα του οικισμού.

Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι του οικισμού, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, πλην των σοβαρών προβλημάτων που μπορεί να προκαλέσει στην υγεία των κατοίκων, εγκυμονεί και σοβαρούς κινδύνους σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Ειδικότερα, στην επιστολή του Συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

Με το κείμενο αυτό (πρόσφατα έχει σταλεί καταγγελία και σχετικές φωτογραφίες: α) στη κ. Ο. Πολυχρονιάδου στα κεντρικά του ΟΑΕΔ, β) στην αρμόδια Υγειονομική Υπηρεσία και γ) στην αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία) θέτουμε ξανά προς τη διοίκηση του ΟΑΕΔ ένα από τα προβλήματα ελπίζοντας να πάρει τα αναγκαία μέτρα:

Αφορά σε ενέργειες της δημοτικής αρχής που έχουν ως συνέπεια σοβαρά προβλήματα και πιθανούς κινδύνους σε βάρος οικογενειών του οικισμού (όσων κατοικούν πάνω από την υπόγεια ράμπα).

Οι οικογένειες υποφέρουν από τις βρομιές, την παρουσία ποντικών και την ακόμα πιο συχνή παρουσία κατσαρίδων. Όμως πιο ανησυχητική, ως Σύλλογος, θεωρούμε την κατάσταση με τους πιθανούς κινδύνους εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Για την άσχημη κατάσταση, θύτης είναι η δημοτική αρχή της Λυκόβρυσης – Πεύκης. Κάθε λίγο, οχήματα του Δήμου, φορτωμένα με πάσης φύσεως παλαιά υλικά και σκουπίδια (στερεά απόβλητα), έρχονται στον οικισμό και αποθέτουν την «πραμάτεια τους» στον χώρο της υπόγειας ράμπας. Η ράμπα είναι έξοδος κινδύνου, χώρος πυροπροστασίας και πυρασφάλειας. Έχει είσοδο που ξεκινά από την οδό Ήρας 6, κατεβαίνει και εκτείνεται υπογείως ανάμεσα στο ενεργειακό κτηριακό συγκρότημα G και στο κτηριακό συγκρότημα του Κοινωνικού Κέντρου (Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη).

Η δημοτική αρχή εισπράττει δημοτικά τέλη (και μάλιστα υπερβολικά ακριβά) για υπηρεσίες καθαριότητας και για την αποκομιδή των σκουπιδιών. Στον δικό μας οικισμό όμως και ειδικά στη συγκεκριμένη υπόγεια ράμπα φέρνει και αποθέτει, ρυπαίνοντας τον χώρο, πάσης φύσεως παλαιά άχρηστα υλικά (ξύλα – νοβοπάν – κοντραπλακέ – στρώματα – μοκέτες – υφάσματα – φελιζόλ – χαρτικά – μεταλλικά αντικείμενα – λάστιχα – σωλήνες – καλώδια – χριστουγεννιάτικους εξοπλισμούς – παλαιά έπιπλα – παραβάν εκλογικά  κ.λπ.). 

Σημειώνουμε ξανά δύο βασικά ζητήματα:

Α) Παραβιάζει η δημοτική αρχή όλους τους κανόνες πυρασφάλειας και πυροπροστασίας. Αδιαφορεί πλήρως στα παράπονα που έχουμε κάνει. Με τις ενέργειές της εκθέτει σε πιθανούς κινδύνους οικογένειες που μένουν πάνω από την υπόγεια ράμπα. Γνωρίζουν πολύ καλά οι κύριοι του Δήμου ότι όλα τα κτήρια του Ηλιακού Χωριού, για λόγους θερμομόνωσης, έχουν εξωτερικό κέλυφος από μονωτικά υλικά. Εάν ανάψει έστω μια σπίθα στα πάσης φύσεως σκουπίδια που αποθέτουν στον υπόγειο χώρο, αλίμονο. Θα κινδυνέψουν ζωές και περιουσίες.

Β) Αποθέτει υλικά και σκουπίδια, βρομίζει χώρο που δεν της ανήκει. Και από τις δύο πλευρές της ράμπας έχει ιδιοκτησία στα κτήρια ο ΟΑΕΔ, άρα έχει και την ευθύνη να επιβάλλει τη νομιμότητα. Στο δε ενεργειακό κτήριο G διαθέτουμε και εμείς συνιδιοκτησία (οικογένειες του οικισμού).

Χωρίς ο Δήμος να διαθέτει εκεί (δίπλα από τη ράμπα) καμιά απολύτως ιδιοκτησία και χωρίς να του έχει δοθεί ποτέ σχετική άδεια -ούτε και θα μπορούσε να του δοθεί- συνεχώς αυθαιρετεί προκλητικά με το να αποθέτει πάσης φύσεως υλικά και σκουπίδια.

Σημειώνουμε ότι διαθέτει ο Δήμος δικές του, ιδιόκτητες, εγκαταστάσεις και αποθήκες. Έχει μεγάλες υπόγειες εγκαταστάσεις και στη Λυκόβρυση και στην Πεύκη. Τις θέλει όμως καθαρές. Προτιμά να ενοχλεί και να βρομίζει τους δικούς μας χώρους.  

Ζητάμε από την ηγεσία του ΟΑΕΔ να πάρει άμεσα μέτρα να βάλει φρένο στις αυθαίρετες ενέργειες της δημοτικής αρχής.

Να υποχρεωθεί ο Δήμος σε οριστική απομάκρυνση όλων των υλικών και σκουπιδιών που έχει αποθέσει στη ράμπα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet