Κίνηση Πολιτών Λυκόβρυσης: Λεωφόρος Κύμης, 20 χρόνια αγώνες
Κοινωνία

Κίνηση Πολιτών Λυκόβρυσης: Λεωφόρος Κύμης, 20 χρόνια αγώνες

Ότι ο αγώνας τον πολιτών για να αποτρέψει την ανοικτή κατασκευή της Λεωφόρου Κύμης κράτησε 20 χρόνια τονίζει η Κίνηση Πολιτών Λυκόβρυσης, η οποία τονίζει ότι παραμένουν σημαντικά προβλήματα στο έργο για τη διάνοιξη της Λεωφόρου.

Ειδικότερα, αναφέρει: «Πριν είκοσι χρόνια, ο αγώνας των πολιτών της Λυκόβρυσης απέτρεψε την ανοικτή κατασκευή της Λ. Κύμης με τους ανισόπεδους κόμβους μέσα στην πόλη, που θα κατέστρεφαν πλήρως το προαστιακό χαρακτήρα της περιοχής Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Σε μία εποχή που η παραποτάμια Πύρνα προορίζονταν να γίνει Λεωφόρος και οι γύρω Δήμοι διεκδικούσαν την άμεση κατασκευή της Λ. Κύμης όπως – όπως, η Κίνηση Πολιτών Λυκόβρυσης μαζί με την τότε δημοτική αρχή και τους πολίτες, απέτρεψαν αυτά τα σχέδια. Ο αγώνας αυτός κράτησε χρόνια και έφερε αποτελέσματα, γιατί επέβαλε την υπογειοποίηση της Λεωφόρου με τη μέθοδο cut and cοver (εκσκαφή και επανεπίχωση), δίνοντας έτσι τη δυνατότητα δημιουργίας ζώνης 30 στρεμμάτων δημοσίου χώρου και πρασίνου, πάνω από αυτήν. Παραμένουν όμως σημαντικά προβλήματα πού απαιτούν σοβαρή προσέγγιση και αντιμετώπιση χωρίς πολιτικαντισμούς και εύκολα λόγια. Ενώνουμε, λοιπόν, τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και διεκδικούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet