Κοινωνικές δομές από τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
Κοινωνία

Κοινωνικές δομές από τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Στις κοινωνικές δομές του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης έχει δώσει μεγάλο βάρος η δημοτική παράταξη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, καθώς είναι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η μόνη παράταξη που διοργάνωσε ειδική ημερίδα, με μεγάλη επιτυχία, προκειμένου να φωτίσει από κάθε πλευρά το τεράστιο θέμα. Ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος ανοίγοντας τις εργασίες της ημερίδας ανέφερε:

«Σε αυτές τις δύσκολες εποχές με την ανεργία στα ύψη, τα εισοδήματα να περιορίζονται, τις κοινωνικές παροχές να πετσοκόβονται, την αγορά υπό κατάρρευση η ζωή μας γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Ακριβώς αυτή την ώρα η ομπρέλα του δήμου πρέπει να είναι ανοιχτή για όλους που έχουν ανάγκη. Ο δήμος πρέπει να είναι δίπλα στην οικογένεια, στον άνεργο, στο συνταξιούχο, δίπλα στον ανήμπορο να τα βγάλει πέρα συνάνθρωπό μας. Ο δήμος έχει τώρα έναν άλλο πολύ πιο σοβαρό ρόλο. Την εποχή της κρίσης πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Πρέπει και να ξέρει και να μπορεί. Αυτόν ακριβώς τον δήμο θέλουμε να προετοιμάσουμε εγκαίρως εμείς».

Στη συνέχεια παρουσίασε τον κύριο εισηγητή Δημήτρη Απατσίδη, αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Συκεών-Νεάπολης, ενός δήμου που θεωρείται πρότυπος πανελληνίως για τις κοινωνικές δομές και που στηρίζει όλα τα προγράμματά του στα ευρωπαϊκά κονδύλια.

«Με μεγάλη χαρά ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου. Γνωρίζω καλά ότι ως δήμαρχος Πεύκης είχε δώσει μεγάλο βάρος στις Κοινωνικές Δομές, παρά το γεγονός ότι τότε το κλίμα ήταν διαφορετικό. Τώρα βλέπω ότι η παράταξή σας το έχει βάλει το θέμα στην κορυφή. Κι αυτό μετράει πολύ» είπε στην αρχή ο κ. Δημήτρης Απατσίδης. Στη συνέχεια ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις κοινωνικές υπηρεσίες που λειτουργούν στον Δήμο Συκεών-Νεάπολης λέγοντας χαρακτηριστικά «όταν όλοι οι δήμοι της Αττικής έχουν σε πρόγραμμα 10.900 θέσεις κι εμείς μόνο στον Δήμο μας έχουμε 4.900 θέσεις μπορείτε να αντιληφθείτε πώς λειτουργούμε και τι δυνατότητες υπάρχουν για όσους θέλουν και γνωρίζουν».

Ο κ. Δ. Απατσίδης έχοντας μελετήσει την εικόνα του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης έκανε συγκεκριμένες προτάσεις που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα στην περιοχή. «Θα είμαι κοντά σας όταν με το καλό τελειώσουν οι εκλογές ώστε να μη χάσετε χρόνο» είπε.

Ακολούθησε διάλογος με εκπροσώπους φορέων και πολίτες, ενώ παρέμβαση έκανε και ο Λυκοβρυσιώτης αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ) Θανάσης Σπύρου, δεδομένου ότι ο ΣΚΛΕ παίζει σημαντικό ρόλο στις Κοινωνικές δομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όπως ανακοίνωσε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ θα δώσει σύντομα στη δημοσιότητα αναλυτικά τις θέσεις της για τις Κοινωνικές Δομές.

«Θα στηριχτούμε στα ευρωπαϊκά προγράμματα για τα οποία ήδη εργάζεται ένα επιτελείο ειδικών της παράταξης» τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Όταν υλοποιηθούν τα προγράμματα θα δημιουργηθούν περίπου 200 θέσεις εργασίας στον τόπο μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet