Κρίσιμη η συμβολή των συμμετεχόντων στην αιμοδοσία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Κρίσιμη η συμβολή των συμμετεχόντων στην αιμοδοσία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Άλλη μια αιμοδοσία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης σε συνεργασία με το ΝΠΔΔ Παιδεία – Κοινωνική Προστασία & Αλληλεγγύη (ΚΟΙΠΑΠ) πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16/3, στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του δημοτικού θεάτρου Πεύκης.

Η εξαιρετικά κρίσιμη συμβολή των συμμετεχόντων στην εθελοντική αιμοδοσία περιλαμβάνει συνολικά 58 προσελεύσεις, 53 μονάδες αίματος και 10 νέους αιμοδότες, εν μέσω μιας εποχής που λόγω του φόβου για την εξάπλωση του «Covid-19» έχει μειωθεί κατακόρυφα ο αριθμός των πολιτών που μεταβαίνουν σε νοσοκομεία για να δώσουν αίμα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα επάρκειας

Στην αιμοδοσία, με μέριμνα του Δήμου και του Γενικού Περιφερειακού Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», λήφθηκαν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας που έχουν επιβληθεί από τον αρμόδιο Οργανισμό για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, δήλωσε σχετικά: «Σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία που λόγω της ενδεχόμενης εξάπλωσης του κορωνοϊού κυριαρχεί ο φόβος σε όλον τον κόσμο, ένας πρωτόγνωρα μεγάλος αριθμός εθελοντών – αιμοδοτών προσήλθε για να επιτελέσει το ιερό του καθήκον και να πιστοποιήσει το γεγονός ότι οι συμπολίτες μας διακρίνονται για την ευαισθησία τους και το αίσθημα προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Με την προσφορά τους συνεισφέρουν στην τράπεζα αίματος του Δήμου μας, η οποία μπορεί να καλύψει, σε περίπτωση ανάγκης, τους ιδίους ή συγγενικά τους πρόσωπα».

Και ο κ. Μαυρίδης πρόσθεσε: «Ευχαριστούμε τη διοίκηση του ΚΟΙΠΑΠ, όλους τους εργαζόμενους και τους εθελοντές που εργάστηκαν για να πραγματοποιηθεί η αιμοδοσία και το νοσοκομείο Αγία Σοφίαγια τη συμβολή του. Αλλά κυρίως να πούμεμπράβο και ένα μεγάλο “ευχαριστώστους εθελοντές – αιμοδότες οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας. Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους χορηγούς για την προσφορά τους στη δράση αυτή και τους εθελοντές πολίτες για την εργασία τους στη διάδοση της αιμοδοσίας. Δίνω αίμα σημαίνει δίνω ζωή».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet