Κ. Μπελεχρής: H επιχειρησιακή ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής Λυκόβρυσης-Πεύκης δεν κρύβεται
Κοινωνία

Κ. Μπελεχρής: H επιχειρησιακή ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής Λυκόβρυσης-Πεύκης δεν κρύβεται

Με αφορμή την πυρκαγιά που ξέσπασε πρόσφατα εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης και τις προσπάθειες που κατεβλήθησαν για την κατάσβεσή της, o δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης-Πεύκης, μέλος της παράταξης Δήμος Μπροστά+ Κώστας Μπελεχρής σημειώνει ότι «ήταν εμφανέστατη η επιχειρησιακή ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής, η οποία αδυνατεί να διαχειριστεί έκτακτα γεγονότα που θέτουν σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες κατοίκων».

Ειδικότερα, ο κ. Μπελεχρής αναφέρει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Για μια ακόμη φορά οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις της Λυκόβρυσης βρέθηκαν αβοήθητοι, ενώ κινδύνευσαν από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Πέμπτη 8/7/2021. Ημερομηνία σταθμός, καθώς την Πέμπτη 8/7/2021 φάνηκε εμφανέστατα η επιχειρησιακή ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής, καθώς αδυνατεί να διαχειριστεί έκτακτα γεγονότα που θέτουν σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες κατοίκων, όπως μια πυρκαγιά.

Τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά διερευνώνται από την Πυροσβεστική, όμως είναι βέβαιο ότι η αμέλεια της δημοτικής αρχής να συλλέξει τα ξερά χόρτα, εύφλεκτα αντικείμενα, αλλά και τα απορρίμματα (οικιακά και ογκώδη), δημιουργεί ένα τοπίο άκρως επικίνδυνο, τόσο για την υγεία των πολιτών, όσο και για τους κίνδυνους πρόκλησης πυρκαγιάς που δυστυχώς επαληθεύονται.

Κατά την εκδήλωση της πυρκαγιάς εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, δεν συμμετείχε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς ούτε ένα όχημα του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, ενώ γειτονικοί Δήμοι απέστειλαν οχήματα, όπως υδροφόρες, καθώς επίσης κάτοικοι με ιδία μέσα επιχειρούσαν να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά, με κουβάδες και λάστιχα.

Ο κύριος δήμαρχος επίμονα «απών» από κάθε Δημοτικό Συμβούλιο και αρμόδιοι αντιδήμαρχοι που δεν έχουν κανέναν απολύτως στρατηγικό σχεδιασμό, δημιουργούν ένα αυτοδιοικητικό τοπίο τουλάχιστον εκρηκτικό. Βεβαίως, κατόπιν εορτής, εμφανίζονται επιχειρώντας να «δήθεν» συμπαρασταθούν στους κατοίκους της περιοχής και τους άτυχους συμπολίτες μας.

Από την άλλη πλευρά, πολίτες, δημότες και επιχειρήσεις στα όρια της αγανάκτησης, αναζητούν τρόπους να προστατεύσουν τις περιουσίες τους και τα δικαιώματά τους. Όλα αυτά, όταν η κάθε επαφή των συλλογικών οργάνων έχει αποκλειστεί από την κοινωνία με την παράλληλη άρνηση των δημοτικών συμβούλων της δημοτικής αρχής και όσων την υποβαστάζουν, να συζητηθούν όλα τα σοβαρά και φλέγοντα θέματα του Δήμου.

Δυστυχώς τα χειρότερα έπονται, τουλάχιστον μέχρι να αλλάξει τις προτεραιότητες της η κοινωνία και αντίληψη η επόμενη δημοτική αρχή.

Υ.Γ.: Επειδή η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 8/7/2021 αναπτύχθηκε στην περιοχή όπου διατηρώ την επιχειρηματική μου δραστηριότητα ήθελα να εκφράσω την δημόσια συγγνώμη προς τους γείτονες, που μάλλον αστειευόμενοι, υποστηρίζουν ότι ευθύνομαι για τον πλήρη αποκλεισμό από τις υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού, αλλά και των λοιπών υπηρεσιών του Δήμου, λόγω του γεγονότος ότι κατέχω την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης. Μου είναι αδιανόητο να πιστέψω ότι ισχύει.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet