Κ. Νταλούκας: Πολιτικές ίντριγκες & κουτσομπολιά δεν ενδιαφέρουν τους πολίτες
Κοινωνία

Κ. Νταλούκας: Πολιτικές ίντριγκες & κουτσομπολιά δεν ενδιαφέρουν τους πολίτες

Ανοιχτή επιστολή προς τους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης απευθύνει ο κάτοικος του Δήμου, κ. Κωνσταντίνος Νταλούκας.

Ο κ. Κ. Νταλούκας εκφράζει τη λύπη του αναφορικά με διαπίστωση στην οποία έχει φτάσει, δηλαδή, ότι «αντί να παράγεται από τους δημοτικούς συμβούλους έργο για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών, παράγονται ίντριγκες, κουτσομπολιά, παιχνίδια πολέμου και πολιτικές εξόντωσης πολιτικών “αντιπάλων”».

Παράλληλα, σημειώνει ότι τα «μικροπολιτικά» και τα «μικροσυμφέροντα» δεν ενδιαφέρουν τους πολίτες, αλλά εμπιστεύθηκαν τους δημοτικούς συμβούλους για να δώσουν λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν.

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Κ. Νταλούκα:

Αγαπητοί κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι

Δεν είναι πολλές οι ημέρες που ενημερώθηκα από τον Τύπο για την παραίτηση από το προεδρείο του ΠΕΑΠ και την ανεξαρτητοποίηση της κας Μαρίνας Πατούλη.

Όπως διάβασα σε προσωπική της συνέντευξη, η παραίτηση έγινε για λόγους που καταγγέλλουν τη χρηστή διοίκηση του Δήμου, τη διαφάνεια, αλλά και για προσωπικές επιθέσεις στο πρόσωπό της. Ιδιαίτερα στάθηκα στις καταγγελίες για δημοτικούς συμβούλους, που πρόσβαλαν το επίπεδο του πολιτισμού μου και με λύπησαν ιδιαίτερα, που καταγγέλλουν σεξιστικά, απαξιωτικά, ειρωνικά, προσβλητικά και άλλα παρόμοια σχόλια. Λυπάμαι για την ρατσιστική διάθεση και την έλλειψη σεβασμού προς μία γυναίκα δημοτική σύμβουλο, που ανάδειξε τα πολιτιστικά δρώμενα προσφέροντας έργο στην πόλη μας.  

Αυτό που με κίνησε να κάνω την επιστολή αυτή, δεν είναι τόσο για τις ίδιες τις καταγγελίες, που και σοβαρές είναι και μείζονα θέματα εγείρουν, ούτε και για να προβάλω την κα Μαρίνα Πατούλη. Κυρίως θέλησα να εκφράσω τη λύπη μου και την αγανάκτησή μου για την κατάσταση που επικρατεί ανάμεσα στις παρατάξεις, τους δημοτικούς συμβούλους, τα μικροσυμφέροντα και την μικροπολιτική που παίζεται εις βάρος της πόλης.

Κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι

Με λυπεί εξαιρετικά να διαπιστώνω ότι αντί να παράγεται από όλους εσάς έργο για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας, παράγονται ίντριγκες, κουτσομπολιά, παιχνίδια πολέμου και πολιτικές εξόντωσης πολιτικών «αντιπάλων». Όλοι εμείς οι δημότες και οι κάτοικοι της πόλης, αγαπητοί εκλεγμένοι όλων των παρατάξεων, έχουμε να  αντιμετωπίσουμε προβλήματα καθημερινότητας στο πεζοδρόμιό μας, στον δρόμο μας, στο σπίτι μας, στην καθημερινότητά μας. Έχουμε προβλήματα προσβασιμότητας, καθαριότητας, παιδικών σταθμών, σχολείων, πρόνοιας, υγείας, φωτισμού, περιβάλλοντος, ηχορύπανσης, κυκλοφορίας και άλλων, που σας εμπιστευτήκαμε για να δώσετε λύσεις. Αν πιστεύετε ότι τα μικροπολιτικά και τα μικροσυμφέροντα μάς ενδιαφέρουν πλανάστε οικτρά. Θα σας συμβούλευα να αφήσετε στην άκρη όλα αυτά και να προσπαθήσετε να κάνετε ενωμένοι αυτό για το οποίο οι δημότες σας επέλεξαν.

Υπάρχει όμως κάτι περισσότερο και σημαντικότερο από αυτά.

Διαβάζοντας για τους λόγους παραίτησης της κας Μαρίνας Πατούλη συνειδητοποίησα ότι, το χειρότερο ίσως να είναι ότι όλα αυτά απογοητεύουν και κρατούν μακριά όλους αυτούς που έχουν γνώσεις, αξιοσύνη και μπορούν και θέλουν να προσφέρουν στην πόλη συμμετέχοντας στα κοινά.

Κλείνοντας τη σύντομη αυτή επιστολή προς όλους εσάς, θα ήθελα να σημειώσω ότι, ασφαλώς μεταξύ των συμβούλων υπάρχουν εξαιρετικά ικανά, πολιτισμένα και δραστήρια άτομα και σίγουρα η επιστολή μου δεν απευθύνεται σε αυτούς.

Ο πολιτισμός, η αξιοκρατία και η χρηστή διοίκηση εξακολουθούν όμως δυστυχώς, κατά την ταπεινή μου άποψη, να αποτελούν ζητούμενα όχι μόνο για τον Δήμο μας, αλλά και για τη χώρα ολόκληρη. 

Προσωπικά θα παραμείνω ρομαντικός και αισιόδοξος, πιστεύοντας και ελπίζοντας ότι το μέλλον θα αναδείξει τα άτομα αυτά.

Με εκτίμηση

Κωνσταντίνος Νταλούκας

Παιδίατρος, πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής, κάτοικος Πεύκης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet