«Λέξεις και εικόνες» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

«Λέξεις και εικόνες» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λυκόβρυσης – Πεύκης

«Λέξεις και εικόνες» ήταν ο τίτλος γνωριμίας του σουρεαλιστή ζωγράφου Ρενέ Μαγκρίτ με τους μικρούς φίλους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λυκόβρυσης – Πεύκης από το Α1 του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου «Άγιος Ιωσήφ».

Το εργαστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος. Τα παιδιά επεξεργάστηκαν τη διαφορά μεταξύ πραγματικότητας και ονείρων και αναφέρθηκαν στα γλυκά, αλλά και στα τρομακτικά τους όνειρα. Η Πίπη Φακιδομύτη τα ταξίδεψε μαγικά και μαζί βρήκαν επιτέλους το… σκλουζούκλι. Η συζήτηση, όμως, «άναψε», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, καθώς τα παιδιά άρχισαν να λένε τις απόψεις τους για το πώς γεννιούνται οι λέξεις και πώς αντιστοιχίζονται με τα αντικείμενα. Στη συνέχεια έγινε αναφορά στη ζωή και τους πίνακες του Ρενέ Μαγκρίτ και τα παιδιά βρήκαν ελληνικές και γαλλικές λέξεις, καθώς και σχήματα με χαρακτηριστικά που πιθανόν ενώνονται. Στο τέλος γνώρισαν τους πίνακες με τίτλους που αποτελούν ασυνήθιστους συνδυασμούς.

Η πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Παιδεία – Κοινωνική Προστασία – Αλληλεγγύη» (ΚΟΙΠΑΠ) του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστούμε πολύ τη συνεργάτιδα – εθελόντρια της Βιβλιοθήκης μας κ. Σόφη Γουναροπούλου για την υλοποίηση του προγράμματος που πραγματοποίησε με τόση ευαισθησία, καθώς και την εκπαιδευτικό της τάξης. Όσο για τον επόμενο μήνα, είναι αφιερωμένος στην Ευρώπη, καθώς το 2018 είναι έτος ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet