Λαϊκή Συσπείρωση Λυκόβρυσης – Πεύκης: Άνοιξε το θέμα της διάνοιξης της οδού Αγίας Λαύρας
Κοινωνία

Λαϊκή Συσπείρωση Λυκόβρυσης – Πεύκης: Άνοιξε το θέμα της διάνοιξης της οδού Αγίας Λαύρας

Το θέμα της διάνοιξης της οδού Αγίας Λαύρας άνοιξε, μετά από πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης και από πίεση από κατοίκους της οδού Αγίας Παρασκευής στη Λυκόβρυση, σύμφωνα με την παράταξη.

Η ΛΑ.ΣΥ. Λυκόβρυσης – Πεύκης αναφέρει σχετικά:

«Το πάγιο αίτημα των κατοίκων να αποσυμφορηθεί η οδός Αγίας Παρασκευής από τον κυκλοφοριακό φόρτο, και με δεδομένο ότι επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο από τη λειτουργία της επιχείρησης ΒΕΝΕΤΗΣ ΑΒΕΕΤ με μεγάλα οχήματα, και μάλιστα σε ακατάλληλες ώρες, παίρνει το δρόμο του.

Μέχρι τη θεσμοθέτηση του νέου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, που βάζει σε διαδικασία απομάκρυνσης τις οχλούσες και ρυπογόνες βιομηχανίες που λειτουργούν στο δήμο μας και μέχρι την οριστική μετεγκατάστασή τους από τον οικιστικό ιστό της πόλης, η διάνοιξη της Αγίας Λαύρας μπορεί να δώσει ουσιαστική ανάσα στους κατοίκους που ζουν στην περιοχή με το καθημερινό φόβο των διερχόμενων φορτηγών, την όχληση που προκαλείται, σε μία περιοχή ήδη επιβαρυμένη με ρύπους.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 7ης Δεκεμβρίου, μετά από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο, και κάτω από την πίεση και των κατοίκων που ήταν παρόντες, υπερψηφίστηκε η διάνοιξη του δρόμου.

Φυσικά η δημοτική αρχή όπως και οι προηγούμενες βρήκαν την ευκαιρία να “ξεπλύνουν” τις ευθύνες τους υπερψηφίζοντάς το, ενώ την ίδια ώρα έλεγαν ότι είναι μία διαδικασία που “παίρνει χρόνο” “έχει διαδικαστικές λεπτομέρειες” κ.λπ. Ουσιαστικά θέλουν να είναι μία ακόμα απόφαση που παίρνει το Συμβούλιο και δεν θα υλοποιηθεί.

Τους θυμίζουμε βέβαια, ότι το κράτος όταν θέλει και γρήγορα προχωρά τις διαδικασίες και αποτελεσματικά. Όπως με την αδειοδότηση του σχεδιαζόμενου Mall στην Λυκόβρυση μέσα από fast track διαδικασίες, ή την άμεση υπαναχώρηση της διοίκησης για τη διεκδίκηση του οικοπέδου της ΑΓΕΤ με αντάλλαγμα ένα πολύ μικρό κομμάτι του, και πόσες ακόμα περιπτώσεις. Όταν φυσικά είναι να εξυπηρετηθούν πραγματικές λαϊκές ανάγκες και όχι τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων, τότε μπλέκουν τα περιβόητα «γρανάζια της γραφειοκρατίας» και τίποτα δεν γίνεται. Τέτοια περίπτωση είναι και η δημιουργία του κέντρου Υγείας στη Λυκόβρυσης που το περιμένουμε από το 2012…

Τους υποσχόμαστε ότι θα τους γίνουμε “στενός κορσές” για να υλοποιηθεί αυτή η απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο άμεσα, έτσι ώστε να υπάρξει ουσιαστική αλλαγή της ποιότητας ζωής των κατοίκων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet