Λυκόβρυση-Πεύκη: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821
Κοινωνία

Λυκόβρυση-Πεύκη: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης τιμά τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και ξεκινά τον εορτασμό με δύο πολύ σημαντικές διαδικτυακές εκδηλώσεις την Τρίτη 23/3 και την Τετάρτη 24/3, ενώ στο προσεχές διάστημα θα ακολουθήσει σειρά άλλων εκδηλώσεων.

Την Τρίτη 23 Μαρτίου 2021, στις 8μ.μ., ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης και το ΚΟΙΠΑΠ (Δημοτική Βιβλιοθήκη) προσκαλούν τους πολίτες στη διαδικτυακή εκδήλωση «Γιορτάζουμε τα 200 χρόνια της Επανάστασης», που θα προβληθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου www.likovrisipefki.gr. Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης και ο επίτιμος δημότης του Δήμου Δημήτρης Νανόπουλος, ακαδημαϊκός και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Texas A & M θα απευθυνθούν στους συμμετέχοντες για να τιμήσουν μαζί τους ηρωικούς αγώνες των προγόνων μας.

Την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021, παραμονή της εθνικής επετείου, από τις 3 ως τις 5μ.μ. ο Δήμος, σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή και με το ΚΟΙΠΑΠ (Δημοτική Βιβλιοθήκη), προσκαλούν τους πολίτες σε  διαδικτυακή εκδήλωση που θα προβληθεί από τη σελίδα του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης στο facebook για την 25η Μαρτίου με τίτλο «Η φιλική εταιρεία ξαναγεννιέται». Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ο συγγραφέας του ομώνυμου βιβλίου Αριστείδης Δάγλας, η εκπαιδευτικός του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης, Ελένη Κιόρογλου και μαθητές της έκτης τάξης του σχολείου. Θα πραγματοποιηθεί διαδραστικό παιχνίδι ερωτήσεων μεταξύ μαθητών και του συγγραφέα αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα της ομαδικότητας για την εκπλήρωση των στόχων.

Την ημέρα της Εθνικής Επετείου, Πέμπτη 25/3, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στη Δημοτική Κοινότητα Πεύκης, χωρίς την παρουσία συλλόγων και σχολείων, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Εσωτερικών και ακολουθώντας όλες τις οδηγίες για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στις 10:30π.μ. θα πραγματοποιηθεί η δοξολογία στον ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα, και εν συνεχεία στις 10:45π.μ. θα πραγματοποιηθεί η επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο δίπλα από τον Ναό.

Τέλος, θα ακολουθήσει η κατάθεση στεφάνων από τον δήμαρχο, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπροσώπους της Περιφέρειας Αττικής και των δύο Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet