Λυκόβρυση – Πεύκη 2020: Οι εκπαιδευτικοί είναι η πλέον αποδοτική κοινωνική επένδυση
Κοινωνία

Λυκόβρυση – Πεύκη 2020: Οι εκπαιδευτικοί είναι η πλέον αποδοτική κοινωνική επένδυση

«Για μια ακόμη χρονιά  η εκπαιδευτική κοινότητα όλων των βαθμίδων βρίσκεται σε μια νέα αφετηρία. Και κάθε νέα αφετηρία είναι μια ευκαιρία για επανατοποθέτηση στόχων, αυτοκριτική, μα προ πάντων διάθεση για επαναπροσδιορισμό ρόλων, μέσα βέβαια σε όλες τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που η εκπαιδευτική ιδιότητα επιτάσσει», αναφέρει ο δημοτικός συνδυασμός Λυκόβρυση – Πεύκη 2020 με αφορμή την επικείμενη έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του, «είναι βέβαιο και καθολικά αποδεδειγμένο ότι η εκπαιδευτική κοινότητα είναι μία από τις πλέον υγιείς κοινωνικές ομάδες της ελληνικής κοινωνίας κι αυτό γιατί με το έργο της συμβάλλει στη διάπλαση ανθρώπινων συνειδήσεων αφ’ ενός, αλλά και μορφωμένων πολιτών με δημοκρατική και συμμετοχική συνείδηση αφ’ ετέρου. Και το έργο αυτό αποδεικνύεται καθημερινά, αντικειμενικά και αέναα, μέσα στο διάβα της ιστορικής μας συνέχειας ως έθνος».

«Κάτω από αυτή την προοπτική», συνεχίζει η Λυκόβρυση – Πεύκη 2020, «η νέα σχολική χρονιά 2018-19 προβάλλει σαν πρόκληση για όλους τους εκπαιδευτικούς μας, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει μαθητής και τι απαιτεί η διαπαιδαγώγησή του στους δύσκολους και χαλεπούς καιρούς μας. Σε αυτό το πράγματι δύσκολο έργο που καλούνται οι εκπαιδευτικοί να επιτελέσουν η δημοτική παράταξη Λυκόβρυση – Πεύκη 2020 στρατεύεται στο πλευρό της, όπως για τέσσερα χρόνια το έχει αποδείξει πως το επιτελεί με συνέπεια, γιατί πιστεύει ακράδαντα ότι είναι η ασφαλέστερη και η πλέον αποδοτική κοινωνική της επένδυση».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet